Wat is de VeganChallenge?

Veganistisch eten: waar te beginnen? De VeganChallenge biedt hier de oplossing voor! Schrijf je in en ontvang tijdens de challenge dagelijkse nieuwsbrieven propvol recepten, informatie en tips die jou door je eerste veganistische maand loodsen. Daarnaast bieden onze social media en blogs steun aan wie daar maar behoefte aan heeft. Doe mee — dan doen we het samen!

Ik doe mee

Al 59.943 mensen gingen de uitdaging aan!

880 actieve deelnemers

 

 

Inspiratie zoek?

Weet je soms niet waar je moet beginnen in onze recepten database? Je kunt je vanaf nu eindeloos laten verrassen met het menu van de dag. Klik 1, 2 of wel 100 keer op de ‘Verras me’ knop en vind elke keer opnieuw een heerlijk vegan gerecht!

 

 

Waarom de VeganChallenge?

Dieren

Niet meer bijdragen aan dierenleed. Samen kunnen we het aantal dieren dat gefokt, opgesloten, uitgebuit en vroegtijdig gedood worden, drastisch verminderen.

Milieu

Wist je dat de veehouderij verantwoordelijk is voor een enorme grote uitstoot van broeikasgassen zoals methaan en CO₂? Direct gevolg: opwarming van de aarde.

Gezondheid

Onderzoek wijst uit dat je door plantaardig te eten het risico op diverse ziektes aanzienlijk verkleint. Zet ook jouw gezondheid in de spotlight.

Mensen

Er wordt meer landbouwgrond gebruikt voor het voeden van veeteelt dan voor mensen. Veganisme draagt bij aan het terugdringen van honger in de wereld.

Pisang Goreng (gebakken banaan)

In Indonesië wordt gebakken banaan vaak bij de koffie of thee gegeten, maar in Nederland wordt het vaker als dessert geserveerd. Dit lekkere zoete hapje is ook heerlijk als bijgerecht of bij een rijsttafel.

Een mooie uitdaging voor iedereen om erachter te komen wat je normaliter eigenlijk eet en wat er ook prima anders zou kunnen.

Paul

#30DagenVegan