Wat is de VeganChallenge?

Vegan eten. Maar waar te beginnen? De VeganChallenge biedt hier de oplossing voor. Schrijf je in en ontvang tijdens de challenge dagelijkse nieuwsbrieven propvol met recepten die jou door de veganistische eetmomenten heen loodsen. Daarnaast bieden onze social media en het blog de steun die jij wellicht nodig hebt. Doe mee! Dan doen we het samen.

Ik doe mee
Al 48.345 mensen
gingen de uitdaging aan!
Nog 129 dagen
tot de volgende challenge
314
deelnemers

Waarom de VeganChallenge?

Dieren

Niet meer bijdragen aan dierenleed. Samen kunnen we het aantal dieren dat gefokt, opgesloten, uitgebuit en vroegtijdig gedood worden, drastisch verminderen.

Milieu

Wist je dat de veehouderij verantwoordelijk is voor een enorme grote uitstoot van broeikasgassen zoals methaan en CO2? Direct gevolg: opwarming van de aarde.

Gezondheid

Onderzoek wijst uit dat je door plantaardig te eten het risico op diverse ziektes aanzienlijk verkleint. Zet ook jouw gezondheid in de spotlight.

Mensen

Er wordt meer landbouwgrond gebruikt voor het voeden van veeteelt dan voor mensen. Veganisme draagt bij aan het terugdringen van honger in de wereld.

Peer frangipane

Frangipane is gewoon zo’n mooi woord dat een dergelijke taart gewoonweg niet kon ontbreken in de VeganChallenge. Het is een heerlijk gebakje met amandelspijsvulling en peer. Perfect op koude herfstdagen met een kop gemberthee erbij om op te warmen!

Ik ben dankzij de VeganChallenge helemaal gestopt met vlees eten. Ik ga de volgende keer zeker weer meedoen, om nog meer over veganisme te leren!

Linda

#30DagenVegan