Wat is de VeganChallenge?

Veganistisch eten: Waar te beginnen? De VeganChallenge helpt je op weg! Schrijf je nu in en ontvang dagelijks recepten, tips en informatie in je mailbox die je helpen de eerste stappen te zetten. Na 30 dagen ben je zo wegwijs binnen het veganisme. Doe mee – dan doen we het samen!

Ik doe mee

 

Al 71.894 mensen gingen de uitdaging aan!

589 actieve deelnemers

 

Waarom de VeganChallenge?

Dieren

Niet meer bijdragen aan dierenleed. Samen kunnen we het aantal dieren dat gefokt, opgesloten, uitgebuit en vroegtijdig gedood worden, drastisch verminderen.

Planeet

Wist je dat de veehouderij verantwoordelijk is voor een enorme grote uitstoot van broeikasgassen zoals methaan en CO₂? Direct gevolg: opwarming van de aarde.

Gezondheid

Onderzoek wijst uit dat je door plantaardig te eten het risico op diverse ziektes aanzienlijk verkleint. Zet ook jouw gezondheid in de spotlight.

Mensen

Er wordt meer landbouwgrond gebruikt voor het voeden van veeteelt dan voor mensen. Veganisme draagt bij aan het terugdringen van honger in de wereld.

Glutenvrije speculaas en kruidnoten

Als het herfst wordt, krijg je vanzelf zin in speculaas, toch? Speculaaskruiden zijn verwarmend en geurig. Terwijl de speculaas in de oven bakt, vult de geur je hele huis. Met hetzelfde deeg kun je zowel speculaas'brok' als kruidnoten maken. Of verdeel het deeg in tweeën en maak allebei! De kruidnoten kun je tenslotte ook nog een chocoladejasje geven. Let er op dat je boekweitmeel en rijstmeel glutenvrij zijn. Dat zijn ze van nature wel, maar als deze granen gemalen zijn op een molen waarop ook andere granen worden gemalen, kunnen er sporen van dat andere graan in zitten. Je speculaas/kruidnoten worden nog lekkerder als je het deeg, voor het bakken, een nachtje in de koelkast laat staan. De smaken krijgen dan tijd om in te trekken. Maak je voor de helft speculaasbrok en voor de andere helft kruidnoten, dan kun je natuurlijk de amandelen en chocolade halveren.

De VeganChallenge heeft mij echt de drempel overgehaald en laten zien dat veganisme helemaal niet duur en moeilijk hoeft te zijn!

Linda

#30DagenVegan