Mexicaanse bonensalade met sugar snaps
Deze bijzondere salade is in no time klaar en vult goed door de bonen en de tortillachips.
Ingrediënten
- 200 g sugar snaps
- fijn zeezout
- 1 rode ui
- 1 groene paprika
- 1 blikje kidneybonen (400 g)
- 1 blikje maïskorrels (150 g)
- 4 tomaten
- 75 gram naturel tortillachips
Bereiding
De eerste stap voor deze Mexicaanse bonensalade sugar snaps: Breng simpelweg een pan met water aan de kook. Was de sugar snaps en snijd de puntjes eraf. Kook de sugar snaps 2 minuten in het water en zet ze apart.
Pel de ui en snijd deze fijn. Snijd de tomaten in partjes. Was de paprika, verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd in blokjes. Laat de kidneybonen even uitlekken en meng ze dan met de sugar snaps, maïs, paprika, tomaat en ui. Serveer de salade met de tortilla chips.
Tip: Deze Mexicaanse bonensalade met sugar snaps is ook lekker met bladgroenten zoals rucola. Je kunt de sugar snaps ook uit de diepvries kopen, dat is een stuk goedkoper!
- Menugang:
- Lunch, Hoofdgerecht, Bijgerecht
- Keuken:
- Latijns Amerikaans
- Type:
- Salade, Bonengerecht
- Seizoen:
- Zomer
- Gelegenheid:
- BBQ
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Vrij van geraffineerde suikers, Glutenvrij, Sojavrij, Notenvrij, Pindavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk