Eet als vegan atleet: Janneke van der Meulen

Eten als Janneke van der Meulen

Voor degenen die haar niet kennen hier een korte introductie.
Janneke van der Meulen is een vegan atleet. Ze roeit, loopt hard, fietst en doet aan krachttraining. Ze sport twee keer per dag ruim een uur en krijgt hiervoor betaald. Daarnaast eet ze volledig plantaardig.

Whole food plant based

Over het algemeen vinden mensen plantaardig eten al een ding; hoe kun je leven zonder vlees, vis zuivel en ei? Maar Janneke gaat nog een stapje verder. Zo eet zij voornamelijk fruit, bladgroen, groenten, kiemen, kruiden en zeewier. Dit vult ze hier en daar aan met wat bonen, tofu en noten en ze eet amper tot geen granen.

10 bananen op 1 dag

Aangezien Jetske erg benieuwd was naar hoe haar voedingsdagboek eruit zag en vooral hoe ze aan al haar voedingsstoffen kwam, nam zij de proef op de som: een dag eten zoals Janneke. Alleen schrok ze erg bij het zien van het ontbijt: 10 bananen met 300g spinazie. “Hoe krijg ik dat toch weg! En dan als lunch alleen maar peer en tussendoor wat sinaasappels? Kom ik dan wel aan al mijn voedingsstoffen? Is dit wel gezond? Eet ik niet teveel? Of juist te weinig? Verlies ik zo geen kracht? Krijg ik alles op? Waar ben ik aan begonnen?” Een kleine greep uit alle vragen die door het hoofd van Jetske rondspookten toen ze aan dit eetdagboek begon.

Luisteren naar je lichaam

Maar Jetske zou Jetske niet zijn als ze gewoon aan dit experiment begon en het afmaakte. Overigens had Janneke haar op het hart gedrukt gewoon naar haar lichaam te luisteren en dus niet door te blijven eten als ze daadwerkelijk vol zat. Een wijze les die Jetske tot op de dag van vandaag nog steeds probeert na te leven. Zeker als je whole food plant based gaat eten is het belangrijk te luisteren naar je lichaam. Het geeft vanzelf aan wat je nodig hebt en of je verzadigd bent.

Als je Jetske wilt zien struggelen met het eten en een half kapotte blender, check dan snel de onderstaande video.

 

Tags:

Deze vegan fitgirl is opzoek naar de fitste versie van zichzelf en neemt jou daarin mee. Ze ruilt graag van eetdagboek met andere vegans en ontdekt toffe duurzame en vegan hotspots. Dit alles met een goeie dosis zelfspot. Meer blogs lezen…

Jetske

Blogger