Volkoren spaghetti met groenteroomsaus
Een lekker makkelijk gerecht, voor een snelle stevige maaltijd. Het hoeft zeker niet moeilijk te zijn om vegan te eten!
Ingrediënten
- 250 gram volkoren spaghetti
- 2 eetlepels olie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook
- 2 pakken (à 180 gram) plantaardig gehakt
- 1 theelepel basilicum
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 zak (à 750 gram) Italiaanse wokgroenten (diepvries)
- 1 pakje (à 250 milliliter) sojaroom (Alpro)
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: cashewnootjes
Bereiding
Verwarm in een ruime pan één eetlepel olie. Fruit de ui 5 minuten, pers de knoflook erbovenuit en bak nog een minuut. Roer in een kommetje en resterende olie met de basilicum en het paprikapoeder door elkaar. Voeg het gehakt en de kruiden-olie toe aan de pan. Bak die zo’n 8 minuten, om de smaak goed in het gehakt te laten trekken.
Kook intussen de spaghetti volgens de verpakking.
Voeg vervolgens de wokgroenten toe. Zet het vuur wat hoger en bak lekker door, om de groenten te laten ontdooien. Tenslotte doe je de sojaroom erbij. Breng het gerecht op smaak met peper en zout.
Serveer de spaghetti met de groenteroomsaus en bestrooi eventueel met wat gebroken cashewnootjes.
Twist
Serveer dit gerecht met groene bladgroenten, zoals spinazie of rucola. Strooi er wat edelgistvlokken over voor een hartige twist vol goede voedingsstoffen.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Italiaans
- Type:
- Pasta
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk