Vegan tzatziki
Tzatziki is een verfrissende saus van komkommer met vegan yoghurt en kruiden. Serveer deze verfrissende dip bij pittige gerechten, gebakken of gekookte aardappelen, rijst- en bonenschotels, falafel, gebakken vegan visfilet, -schnitzels en andere vleesvervangers. Of smeer het op je boterham!
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 400 gr sojayoghurt
- 100 ml soja- of haverroom
- 1/2 citroen
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook.
- 1 bosje verse dille of 3 el gedroogde dille
- 5 takjes munt of 2 el gedroogde munt
- zout en peper
Bereiding
Schil de komkommer en spoel deze af. Snijd hem in de lengte doormidden en snijd de helften in repen. Snij de repen in kleine stukjes niet groter dan een halve centimeter. Doe dit in een schaal.
Pers het knoflookteentje uit of snijd het zeer fijn. Voeg de knoflook bij de komkommer.
Pers de halve citroen uit. Was de dille en hak deze heel fijn. Was de blaadjes van de munt en hak deze zeer fijn. Doe de verse (of gedroogde) kruiden bij de komkommer.
Voeg een eetlepel olijfolie toe en de sojayoghurt. Doe de soja- of haverroom erbij en meng alles goed.
Voeg zout en peper toe naar smaak.
Zet de schaal tot gebruik in de koelkast.
- Menugang:
- Bijgerecht
- Keuken:
- Grieks, Mediterraan
- Type:
- —
- Seizoen:
- Lente, Zomer, Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- —
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Pindavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk