Overnight oats
Start de dag gezond met deze simpele havermout. De avond van tevoren kun je dit al klaarmaken, waardoor je ‘s ochtends vroeg extra snel klaar bent! Je kunt zo weinig en zoveel toevoegen als je wil. Van sober tot rijkgevuld, alles is mogelijk met dit makkelijke recept.
Ingrediënten
- 50 gram havermout
- 15 gram gemengde noten
- 30 gram gedroogde vruchten (zoals gojibessen, moerbeien, rozijnen)
- 15 gram zaden (zoals sesamzaad, lijnzaad, chiazaad)
- Fruit, gedroogde vruchten, zaden en/of noten ter versiering
Bereiding
Doe de avond van tevoren de havermout met de noten, gedroogde vruchten en zaden in een kom. Voeg water toe totdat alles onder water komt te staan. Roer even door met een lepel. Versier de volgende dag met fruit, gedroogde vruchten, zaden en/of noten.
Variatie: als je de overnight oats romiger wilt, dan kun je een scheutje kokosmelk toevoegen.
- Menugang:
- Ontbijt, Lunch, Tussendoor
- Keuken:
- Zwitsers
- Type:
- Brood & Crackers, Cereal
- Seizoen:
- Lente, Zomer, Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Zoet
- Allergieën en diëten:
- Raw, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk