Vegan bananensplit

Toe aan een makkelijk nieuw vegan dessert idee? Probeer dit eens: Vegan Bananensplit! Naar een idee van Puur Suzanne (www.puursuzanne.nl)

Ingrediënten

Bereiding


  1. Maak allereerst de pecannoten crunch. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Verkruimel de pecannoten in een kom. Meng met twee eetlepels ahornsiroop en een snuf zout. Doe de pecannoten op een bakplaat en zet voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. Haal het ijs uit de vriezer. Zo kan het alvast wat zachter worden.

  4. Smelt de chocolade au bain-marie.

  5. Snijd de bananen doormidden en verdeel over twee borden.

  6. Schep op elke banaan twee bolletjes Professor Grunschnabel ijs.

  7. Druppel de gesmolten chocolade eroverheen.

  8. Verdeel de pecannoten crunch en het zomerfruit over de twee borden.

  9. Garneer met de blaadjes munt.

Dit recept is afkomstig van de VeganChallenge