Hollandse groentetaart

Deze lekkere, voedzame en gemakkelijk te maken groentetaart is met ons gedeeld door Vegaline (Aline Ploeg). Kijk ook eens op haar blog voor andere heerlijke vegan gerechten!

Hollandse groentetaart

Ingrediënten

300 gram groenten:

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden celsius.

Meng de bloem, het bakpoeder, peper en zout door elkaar. voeg er wat water bij, zodat er een elastisch deeg ontstaat.  Laat het deeg rusten onder een theedoek.

Fruit de gesnipperde ui in olie. Voeg de broccoli, bloemkool, rode biet en aardappel toe en bak even. Voeg vervolgens ook de courgette en prei toe.  Gaar de groenten op laag vuur. Voeg op het eind de andijvie en spinazie toe. Schep de italiaanse kruiden erdoor en breng op smaak met (herbamare) zout en peper.

Bekleed een bakvorm met bakpapier. Gebruik bij voorkeur een ronde springvorm van 23 centimeter. Rol het deeg uit. Maak een bodem en een opstaande rand van ongeveer 2 centimeter.

Verdeel de groenten vervolgens in de vorm. Doe de haverroom in een kom. Klop de maizena en de noten erdoor en breng op smaak met (herbamare) zout en peper. Giet het mengsel over de groenten en bak de taart ongeveer 45 minuten in de oven.