Tarte tatin van tomaat en rode ui

Deze tarte tatin ziet er feestelijk uit én hij smaakt heerlijk! Geschikt voor bij de borrel, voor tussendoor of als bijgerecht.

Tarte tatin van tomaat en rode ui

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden (of 200 graden als je een heteluchtoven hebt).

Je kunt ervoor kiezen om een grote quiche vorm te gebruiken, zoals op de foto, of om voor kleine taartjes te gaan. Zie voor de kleine variant ook dit recept.

Voor de balsamico glace:
Kook 100 ml gewone balsamico azijn met 25 gram suiker in tot het de dikte van een siroop heeft. Laat dit afkoelen.

Zorg dat je tomaten en rode uien ongeveer van dezelfde grootte zijn. Snijd tomaten door de helft en dan in mooie dunne plakken, snijd de rode ui in dunne halve ringen.
Bekleed een ingevette quichevorm met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en smeer het deeg dun in met wat ketchup. Leg de rode ui en tomaatplakken dakpansgewijs in de vorm.
Bak de tarte tatin 15 tot 20 minuten. Smeer met een kwastje de balsamicosiroop op de tarte tatin.

Voor de opmaak, leg wat blaadjes rucola erop, of bijvoorbeeld gesneden peterselie.