Tagliatelle met champignonroomsaus

Deze heerlijk romige pasta is het ultieme comfortfood. Maak je eigen roomsaus van geroosterde walnoten en rijstmelkroom! Je kunt natuurlijk ook kiezen voor soja- of haverroom, die laatste vind je bij de biologische winkel.

Tagliatelle met champignonroomsaus

Ingrediënten

Bereiding

Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Doe ¾ van de noten in de keukenmachine en pureer samen met de rijstmelkroom tot een egale massa. Verhit de olijfolie en margarine in een ruime pan en fruit de ui 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit en voeg de paddenstoelen met de tijm toe. Zet het vuur wat hoger en bak 3 minuten, tot de paddenstoelen vocht beginnen te verliezen. Zet het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg de walnootroom toe met de peterselie en spinazie, en laat nog 3 minuten zachtjes sudderen.

Bereid ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de tagliatelle met de roomsaus en garneer met de achtergehouden walnoten en eventueel nog wat verse peterselie.

 

Twist


Dit gerecht bevat weinig (variatie in) groente en oogst wat kleurloos. Vul daarom de maaltijd aan met groene groente naar keuze (bijvoorbeeld broccoli, prei of erwtjes) of serveer naast de maaltijd een verse salade met groene bladgroenten. Varieer ook eens met de noten, vervang de walnoten bijvoorbeeld door amandelen of cashewnoten.