Tagliatelle met champignonroomsaus

Deze heerlijk romige pasta is het ultieme comfortfood. Maak je eigen roomsaus van geroosterde walnoten en rijstmelkroom! Je kunt natuurlijk ook kiezen voor soja- of haverroom, die laatste vind je bij de biologische winkel.

Ingrediënten

Bereiding

Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Doe ¾ van de noten in de keukenmachine en pureer samen met de rijstmelkroom tot een egale massa. Verhit de olijfolie en margarine in een ruime pan en fruit de ui 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit en voeg de paddenstoelen met de tijm toe. Zet het vuur wat hoger en bak 3 minuten, tot de paddenstoelen vocht beginnen te verliezen. Zet het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg de walnootroom toe met de peterselie en spinazie, en laat nog 3 minuten zachtjes sudderen.

Bereid ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de tagliatelle met de roomsaus en garneer met de achtergehouden walnoten en eventueel nog wat verse peterselie.

Tip: Varieer met dit gerecht door de walnoten te vervangen door amandelen of cashewnoten.