Tagliatelle met champignonroomsaus

Deze heerlijk romige pasta is het ultieme comfortfood. Maak je eigen roomsaus van geroosterde walnoten en rijstmelkroom! Je kunt natuurlijk ook kiezen voor soja- of haverroom, die laatste vind je bij de biologische winkel.

15-30 minuten     4-Persoons
Vind ik lekker

Ingrediënten

  • 100 gram walnoten
  • 200 milliliter rijstmelkroom
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel vloeibare plantaardige margarine
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram gemengde paddenstoelen (of champignons), in plakjes
  • 2 theelepels tijm
  • 30 gram verse peterselie, fijngesneden
  • 1 pak diepvriesspinazie (450 gram), liefst al ontdooid
  • 300 gram tagliatelle (let op of het vegan is!)
  • Bereiding

    Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Doe ¾ van de noten in de keukenmachine en pureer samen met de rijstmelkroom tot een egale massa. Verhit de olijfolie en margarine in een ruime pan en fruit de ui 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit en voeg de paddenstoelen met de tijm toe. Zet het vuur wat hoger en bak 3 minuten, tot de paddenstoelen vocht beginnen te verliezen. Zet het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg de walnootroom toe met de peterselie en spinazie, en laat nog 3 minuten zachtjes sudderen.

    Bereid ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de tagliatelle met de roomsaus en garneer met de achtergehouden walnoten en eventueel nog wat verse peterselie.

    Tip: Varieer met dit gerecht door de walnoten te vervangen door amandelen of cashewnoten.



    Menugang:
    Hoofdgerecht
    Type:
    Pasta
    Keuken:
    Italiaans
    Smaak:
    Hartig, Kruidig
    Moeilijkheidsgraad:
    Makkelijk
    Supermarktvriendelijk:
    Ja