Pompoenstoofpot met tofureepjes en rijst
Een lekkere winterse stoofpot, met frisse sperziebonen. In de winter komen verse sperziebonen meestal uit verre landen zoals Kenia. Daarom raden we aan om boontjes uit de diepvries te gebruiken in dit recept.
Ingrediënten
- 300 gram zilvervliesrijst
- 1 kleine pompoen van ongeveer 600 gram
- 1 eetlepel olie
- 1 ui
- 1 bakje (à 180 gram) tofu roerbakreepjes pittig gekruid
- 75 gram ongezouten cashewnoten
- 250 gram sperziebonen (diepvries)
- 75 milliliter ketjap manis
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (bewaar 75 milliliter van het kookwater).
Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden en draden. Snijd het vruchtvlees in hapklare blokjes (de schil kan je ook eten mits je deze even schoonmaakt). Verhit in een ruime pan de olie en bak hierin de stukken pompoen al omscheppend 5 minuten. Snijd de ui in reepjes, voeg samen met de tofureepjes en de cashewnoten toe en roerbak het geheel nog 3 minuten. Voeg de ketjap manis en 75 milliliter van het kookwater van de rijst toe aan de pompoen en stoof het gerecht nog 15 minuten met deksel op de pan. Doe tijdens de laatste 5 minuten de sperziebonen erbij. Serveer met de rijst.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Stoofpot
- Seizoen:
- Herfst
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Pindavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk