Pita falafel met hummus en rauwkost

Een lekker en makkelijk recept voor het begin van de week. Met zo veel variatie in rauwkost kan iedereen zelf z’n favoriete broodje samenstellen!

 

 

< 15 minuten     4 Personen
Vind ik lekker

Ingrediënten

  • 8 pitabroodjes
  • 3 eetlepels olie
  • 2 pakken falafelballetjes (à 235 gram per pak)
  • 1 bakje hummus, bijvoorbeeld van Sabra
  • Rauwkost, bijvoorbeeld: ijsbergsla, (cherry) tomaat ,olijven, paprika, rode uienringen, fijngesneden witte kool, verse koriander, plakjes augurken, plakjes wortel of zilveruitjes.
  • Bereiding

    Snij de rauwkost voor en doe het per soort in bakjes om op tafel te zetten. Bak de pitabroodjes volgens de verpakking, of doe ze in de broodrooster. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de falafelballetjes in zo'n 5 tot 10 minuten rondom bruin. Leng de hummus eventueel aan met water, zodat er een sausje ontstaat.

    Vul de broodjes met de falafel, hummus, en rauwkost.

    Tip: Ook erg lekker bij falafel is knoflooksaus. Dit kun je vrij eenvoudig zelf veganistisch maken met twee delen sojayoghurt op één deel veganaise (ei-vrije mayonaise). Veganaise is onder andere te krijgen bij de AH en Jumbo: bijvoorbeeld de Egg Free Mayo van Biobandits, Mayolijn van Remia of Mayoneze van Yakso, maar je kunt ook zelf het Vegan Challenge recept voor veganaise maken.



    Menugang:
    Hoofdgerecht
    Type:
    Sandwich, Vleesvervanger
    Keuken:
    Egyptisch, Israëlisch, Libanees
    Smaak:
    Hartig
    Moeilijkheidsgraad:
    Makkelijk
    Allergie en Dieet:
    Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij
    Supermarktvriendelijk:
    Ja
    Kindvriendelijk:
    Ja