Minestrone met crostini

Deze minestrone is een zomerse twist op een Italiaans recept. In de winter hadden we minestrone met boerenkool, nu gebruiken we zomerse groenten zoals bleekselderij en venkel. Deze soep is snel klaar en de crostini met pesto maakt het helemaal af!

Minestrone met crostini

Ingrediënten

Bereiding

Kook de pasta beetgaar in 8 minuten en giet af in een vergiet. Spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Pel de ui en snij in dunne ringen. Pel ook de knoflook en snij de steeltjes van de haricots verts. Snij de snijbonen schuin in ruiten. Schil de bleekselderij en snij ook schuin in ruiten. Maak de venkel schoon en snij in dunne partjes. Het venkelgroen hou je even apart

In een soeppan verhit je de olie en bak de knoflook en ui 2 minuten op laag vuur. Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 1,5 liter water toe. Breng aan de kook. Voeg alle groenten toe en kook zo’n 7 minuten. Voeg pasta en venkelgroen toe en kook nog 3 minuten mee. Snijd de ciabatta in 4 stukken en rooster in broodrooster of oven. Besmeer met pesto. Scheur de basilicum in stukken (of knip ze!). Verdeel de soep over 4 borden, garneer met basilicum en geef er de ciabatta-crostini bij.

Tip: Vegan pesto vind je bij Xenos, bij de bio winkel en de pesto van het merk AH Puur & Eerlijk is (op moment van schrijven) vegan. Je kunt soms ook basilicumpasta vinden, dit is een goede vervanger als je geen vegan pesto kunt vinden.