Marokkaanse Maaltijdsoep

Deze easy peasy maaltijdsoep, ontworpen door Esther Buchel & Jolijn Swart van de vegetarische foodblog www.nieces.nl, krijgt iedereen makkelijk op tafel!

Marokkaanse Maaltijdsoep

Ingrediënten

Bereiding

Snipper de ui en de knoflook. Verwarm een eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit hier de knoflook, ui en kaneel in
aan. Giet de linzen en kikkererwten af. Voeg alle linzen en 2/3 van de kikkererwten toe aan de pan en bak voor 3 minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenstukjes toe en roer kort door. Voeg ook 1 liter water en het bouillonblokje toe en breng de soep aan de kook. Zet dan het vuur laag en pureer de soep met de staafmixer tot een grof geheel.

Snijd de bosui in ringen en de cherrytomaatjes in partjes. Houd van beiden een handje achter voor de garnering en voeg de rest samen met de overgebleven kikkererwten toe aan de soep. Hak de selderij fijn en voeg deze ook toe. Laat het geheel nog 5 minuten pruttelen.

Schep een lekkere volle kom soep op en garneer met wat cherrytomaten en bosui.


Twist


Dit gerecht bevat weinig groenten. Eet deze maaltijdsoep daarom met een verse salade en/of volkoren broodjes met beleg en kiemen/ rauwe groente. Voeg als garnering ook een beetje limoensap toe voor extra frisheid.