Kerrieschotel met vegan gehakt en vruchten

Dit recept is ingestuurd door een eerdere deelnemer van de VeganChallenge. Wij vonden het zo’n succes dat we besloten om het te plaatsen! De vruchten maken deze schotel een beetje zoet, terwijl de kerrie en het plantaardige gehakt het ook lekker hartig maken.

Kerrieschotel met vegan gehakt en vruchten

Ingrediënten

Bereiding

Kook de rijst gaar volgens de verpakking.

Schil de appel, pel de banaan en snijd beide in plakjes. Snijd de tomaat en paprika in blokjes en snipper de ui. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit hierin de ui een paar minuten. Voeg de appel, tomaat en banaan toe, met de kerrie en de bloem. Bak al roerend het geheel vijf minuten zachtjes door. Voeg de bouillon geleidelijk toe en breng aan de kook.

Meng tenslotte de kokos, rozijnen, mangochutney en het citroensap erdoor en breng het geheel op smaak met peper en zout. Laat het mengsel 15 minuten afgedekt sudderen, maar roer wel af en toe door. Verhit de resterende lepel olie in een hapjespan en bak hierin de paprikablokjes 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak nog 5 minuten.

Voeg het chutneymengsel toe aan het paprika/gehaktmengsel en laat nog even goed heet worden. Serveer met de rijst.

Tip: zet de mango chutney erbij op tafel om nog wat extra bij te kunnen scheppen!