Italiaanse parelcouscoussalade

Een heerlijke (zomer)salade van parelcouscous met een Italiaanse inslag. Parelcouscous is de grote broer van couscous en is wat zachter van smaak. Het is een heerlijke variant op andere pasta’s. Lekker tijdens een picknick!

Italiaanse parelcouscoussalade

Ingrediënten

Voor de dressing:

Bereiding

Bereidingstijd: 30 minuten

Breng 300 gram parelcouscous in ruim water aan de kook samen met een bouillonblokje. Kook de parelcouscous in ca. 8-10 minuten gaar.

Snijd ondertussen de vegan feta en de augurken in kleine blokjes en de cherrytomaten in partjes. Snipper de rode en snijd de bieslook en basilicum fijn.

Fruit de ui in een koekenpan. Voeg dan de plantaardige spekjes toe en bak ze bruin in de olie. Laat beide afkoelen.

Meng voor de dressing de mayonaise, kerriepoeder, paprikapoeder, verse bieslook en basilicum goed door elkaar.

Spoel de parelcouscous na het koken af onder de koude kraan om het kookproces te stoppen en laat het uitlekken. Doe de parelcouscous in een ruime kom en schep er een klein beetje (olijf)olie door, zodat het niet aan elkaar gaat plakken.

Voeg alle ingrediënten toe aan de parelcouscous en meng dit goed door elkaar samen met de dressing. Breng het eventueel verder op smaak met peper en zout.

Tip 1: Varieer eens met andere kruiden zoals verse dille en oregano. Ook heerlijk met een beetje limoensap.

Tip 2: Vervang de theelepel kerriepoeder door een theelepel kurkuma.