Groentequiche

Hoewel het even duurt voor deze quiche op tafel staat, is het lang niet zoveel werk als je misschien zou denken, mede door kant-en-klare deegplakken te gebruiken. Tofu is een perfecte basis voor een plantaardige quiche.

Groentequiche

Ingrediënten

Bereiding

De eerste stap voor deze groentequiche is om de plakjes deeg uit de vriezer te leggen om ze te ontdooien. Verwarm de oven voor op 180ºC.

Haal de tofu uit de verpakking, wikkel in een theedoek en pers het vocht eruit. Doe tofu, citroensap, azijn, tijm, kurkuma, eventueel basilicum, zout en peper naar smaak in de keukenmachine. Pureer het geheel tot een fijne, gladde pasta.

Snijd de ui en knoflook fijn, snijd de paprika in blokjes en de champignon in plakjes. Bak dit alles een paar minuten op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat even slinken. Doe het groentemengsel in een zeef en druk het vocht er zo veel mogelijk uit. Roer het dan door het tofu mengsel.

Vet een quiche- of taartvorm (Ø 26 cm) in en bedek de bodem en randen met de plakjes deeg. Schep het groente-tofu mengsel in de vorm, strijk de bovenkant glad en strooi er wat paprikapoeder op.

Bak de groentequiche 40 tot 45 minuten en serveer met een salade.

 

Twist


Gebruik eens kala namak (zwart zout) i.p.v. gewoon zout. Door het hoge zwavelgehalte in dit zout heeft het een ei-achtige smaak. Je kan het bijvoorbeeld vinden bij toko’s en vegan webshops, het is echt de moeite waard in alle eivervangende gerechten! Eet deze Quiche met een verse salade of een (zelfgemaakte) groentesoep.