Groentepaella
Paella is een typisch Spaans gerecht van gebakken rijst. Deze paella is verrassend smaakvol en erg kleurrijk. De groenten kun je variëren, naar wat in seizoen is of in de aanbieding. Klik op de link bij de ingrediënten voor een lijst met vegan wijnen.
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel kerriepoeder
- 350 g rijst met lange kooktijd
- 900 milliliter bouillon
- 175 milliliter droge witte wijn
- 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 theelepels gedroogde basilicum
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 rode paprika, grof gesneden
- 1 groene paprika, grof gesneden
- 3 stengels bleekselderij, fijngesneden
- 250 gram champignons, gewassen en in plakjes gesneden
- 100 gram sperziebonen, in stukjes van ongeveer 3 cm
- 100 gram doperwtjes
- 50 gram gehakte cashewnoten
Bereiding
Verhit de olie en bak de ui en de knoflook glazig. Voeg het paprikapoeder, kerriepoeder en de rijst toe en bak de rijst in 4-5 minuten tot deze transparant wordt. Roer af en toe.
Voeg de bouillon, wijn, tomaten, tomatenpuree en de overige kruiden toe en laat alles 10-15 minuten zachtjes koken. Kook de rijst gaar (hoe lang op de verpakking staat), en voeg ongeveer 20 minuten voordat de rijst klaar is de groenten toe. Roer de gehakte cashewnoten er aan het einde doorheen en bestrooi eventueel met wat zout en peper.
Tip: lekker met verse peterselie en partjes citroen.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Mediterraan
- Type:
- Rijstgerecht
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk