Gevulde champignons

Dit is een gerecht dat in de jaren 60 in sterrenrestaurants geserveerd werd; grote champignons gevuld en afgedekt met een plakje kaas. Gebruik bij de borrel, of als voorafje bij een (kerst)diner!

Gevulde champignons

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de steel uit de champignons en kook de champignons 2 minuten in zout water. Laat ze met de opening naar beneden uitlekken op een keukenpapier of theedoek.

Vulling:
Hak de stelen van de champignons zo fijn mogelijk. Snipper de ui zo fijn mogelijk en fruit dit in de koekenpan met de knoflook en de champignonstukjes. Voeg de room toe, en breng op smaak met zout en peper. Dan bind je het af met een beetje maïzena: meng het poeder met een klein beetje koud water in een apart bakje en voeg dit geleidelijk toe aan de saus. Als het verwarmd wordt dikt het in. Voeg telkens een beetje toe totdat je tevreden bent met de consistentie.

Vul de champignons met de vulling die je gemaakt hebt. Pak plakken plantaardige kaas en steek met een ronde vorm een rondje uit waarmee je de bovenkant van de champignon helemaal bedekt.

Bak de champignons in de oven af op 170 graden, ongeveer 10 minuten.

Optioneel voor de opmaak, leg een paar blaadjes rucola op het bord, de champignon er op en een zongedroogd tomaatje ernaast.