Geroosterde groenten met knoflooksaus

Deze groenten zijn favoriet bij iedereen, simpel te maken en vooral erg lekker. Je kunt de groenten uit het recept vervangen met vrijwel iedere groente die je nog hebt liggen, waardoor dit recept ook makkelijk is om voorraden op te maken en in ieder seizoen anders kan zijn.

Geroosterde groenten met knoflooksaus

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° C.

Snij de courgette en aubergine in halvemaantjes van een halve centimeter dik en de paprika in stukjes van 2 cm bij 2 cm. Snijd de uien in kwarten en haal de verschillende laagjes van de uien ui elkaar. Meng in een grote bak de stukken courgette, aubergine, paprika en ui met een paar eetlepels olijfolie en wat zout, gedroogde kruiden en peper. Leg de groenten op een beklede bakplaat en plaats in het midden van de oven en bak voor 20 minuten.

Meng het knoflookpoeder, de Mayolijn en yoghurt in een schaaltje en proef of de smaak van de knoflooksaus je bevalt, voeg eventueel wat extra knoflookpoeder toe. Snijd de tomaatjes doormidden en doe ze in de oven als de kookwekker is gegaan. Zet dan de wekker opnieuw op 20 minuten en kook de rijst of bulgur gaar.

Serveer de rijst met de groenten uit de oven, knoflooksaus en Sweet Chili Saus.

Tip: ook koud op een picknick lekker!