Gegrilde courgettesalade

De appel en courgette kun je in de oven grillen, of in een grilpan als je die hebt. Veel leuker is natuurlijk om ze op de barbecue te grillen, dan zijn ze veel sneller klaar!

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de oven voor op de grilstand en bekleed een rooster met bakpapier. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd in de lengte in plakken van ongeveer 0,5 centimeter dik. Snijd de courgette in de lengte in linten. Bestrijk appel en courgette met olie en bestrooi met wat zout en peper. Gril de plakken 10 minuten, draai ze voorzichtig om en gril nog 10 minuten. Leg de gegrilde plakken dakpansgewijs in een schaal.

Rasp de groene schil van de limoen en pers het sap uit. Meng 1 mespunt limoenrasp, 1 eetlepel limoensap, korianderpoeder, sojayoghurt, agave en zout en peper naar smaak in een kom. Schenk de dressing over de appel en courgette. Bestrooi met de walnoten en peterselie.

Tip: probeer ook eens aubergineplakken te grillen, hmmm!