Ei-vrije, glutenvrije vanillecake

Dit is een gastrecept van Sara Kidd, een in Nieuw Zeeland zeer populaire blogger. Zij bezweert ons dat dit haar beste cakerecept aller tijden is! Deze cake kan niet mislukken en is heel makkelijk te maken, en is heerlijk licht van textuur. Dus meteen aan de slag!
Meer smakelijke glutenvrije vegan recepten en tips voor glutenvrij bakken vind je op haar website: https://sarakidd.com/gluten-free-vegan-vanilla-cake/

Ingrediënten

droog:

nat:

ei-vervanger:

voor de botercrème:

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius.

Vet de bakvormpjes in, bekleed ze met bakpapier en bestrooi dan met wat glutenvrij meel.

Maak het lijnzaad-ei door gemalen lijnzaad en water te mengen. Zet even opzij zodat het kan opzwellen.

Zeef in een grote kom de droge ingrediënten en roer even dooreen.

Meng in een andere kom azijn en sojamelk tot het dik wordt. Meng dan olie en vanille erdoor en tenslotte het dikgeworden lijnzaad-ei. Meng dooreen.

Giet de vloeistof in de meel-kom en meng rustig dooreen met een garde tot het net gemengd is; roer niet te lang.

Verdeel het beslag gelijkmatig over de drie vormen en klop ertegen om luchtbellen te doen ontsnappen.

Plaats de vormen in het midden van je oven en bak 25 minuten, of tot een mes dat je er in steekt, er bijna schoon uit komt.

Laat het 10 minuten in het blik afkoelen. Ga dan met een mes langs de rand van iedere cake om het los te maken en draai ze dan om op een taartrooster. Laat ze geheel afkoelen.

Maak dan de botercrème:

Klop de plantaardige boter luchtig met een mixer of in een keukenmachine. Als het bijna klaar is voeg je poedersuiker en vanille- of citroenextract toe; meng dit erdoor.

Assembleer nu de taart door de cakes met botercrème te bestrijken en ze op te stapelen. Laat nog even goed afkoelen in de koelkast voor je de taart aansnijdt.

 
Dit recept is afkomstig van de VeganChallenge