Balsamico-boerenkoolstoofpot
Deze stoofpot combineert de oh zo gezonde boerenkool met balsamico azijn, een gouden combinatie! De wortel en pastinaak maken het tot een echt winters gerecht, goed gekruid door een aantal Italiaanse kruiden. Als je venkelzaad niet makkelijk kunt vinden, kun je het ook vervangen door de andere kruiden.
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 grote prei, gewassen en in ringen
- 4 teentjes knoflook
- 300 gram wortel, in blokjes
- 300 gram pastinaak, in blokjes
- 1 theelepel zout
- ½ theelepel venkelzaad, geplet met een lepel of vijzel
- 1 theelepel marjoraam (marjolein)
- 1 theelepel tijm
- ½ theelepel rozemarijn
- Peper naar smaak
- 750 milliliter groentebouillon
- 250 gram quinoa
- 1 blik witte bonen (265 gram uitlekgewicht), uitgelekt
- 450 gram gesneden boerenkool
- 2 eetlepels balsamico azijn
Bereiding
Verhit de olie in een ruime pan. Voeg de prei toe, pers de knoflook er boven uit en bak een paar minuten. Voeg wortel en pastinaak toe samen met zout en kruiden. Bak nog een paar minuten.
Voeg de groentebouillon en quinoa toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken, totdat de groenten zacht zijn. Voeg dan de witte bonen en boerenkool toe en roer goed door. Laat nog even stoven, tot de boerenkool zacht is.
Serveer de stoofpot met de balsamico azijn.
Tip: ook erg lekker met linzen in plaats van witte bonen.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Stoofpot, Bonengerecht
- Seizoen:
- Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Vrij van geraffineerde suikers, Notenvrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk