Appel-pompoensoep

Deze pompoensoep is heerlijk romig en tegelijkertijd lekker fris door de toevoeging van Granny Smith appels. Gelukkig kun je de schil van de pompoen gewoon eten, dat scheelt weer tijd. Je fornuis doet de rest!

15-30 minuten     4-Persoons
Vind ik lekker

Ingrediënten

  • 1 oranje pompoen (ongeveer 1 kilogram)
  • 1 rode ui, grof gesneden
  • 3 frisse appels (Granny Smith), in grove blokjes
  • 750 milliliter tuinkruidenbouillon
  • 4 takjes verse rozemarijn, grof gesneden
  • 125 milliliter sojaroom (Alpro cuisine) of rijstroom (Rice Dream)
  • Zout en peper naar smaak
  • Bereiding

    Maak de pompoen schoon, snijd deze doormidden en verwijder de zaden met een lepel. Snijd de pompoen vervolgens met een groot mes in blokjes. Breng de pompoen met de ui, appelblokjes, bouillon en rozemarijn aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en roer de room erdoor.

    Tip: Lekker met een vers afgebakken broodje. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken, koop dan gewoon blokjes pompoen in de winkel (deze zijn bij grote supermarkten vers en uit diepvries te krijgen).



    Menugang:
    Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
    Type:
    Soep
    Keuken:
    Fusion
    Smaak:
    Hartig, Kruidig, Romig
    Seizoen:
    Herfst, Winter
    Gelegenheid:
    Halloween, Kerst
    Moeilijkheidsgraad:
    Gemiddeld
    Allergie en Dieet:
    Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij
    Supermarktvriendelijk:
    Ja
    Kindvriendelijk:
    Ja