Appel-pompoensoep
Deze pompoensoep is heerlijk romig en tegelijkertijd lekker fris door de toevoeging van Granny Smith appels. Gelukkig kun je de schil van de pompoen gewoon eten, dat scheelt weer tijd. Je fornuis doet de rest!
Ingrediënten
- 1 oranje pompoen (ongeveer 1 kilogram)
- 1 rode ui, grof gesneden
- 3 frisse appels (Granny Smith), in grove blokjes
- 750 milliliter tuinkruidenbouillon
- 4 takjes verse rozemarijn, grof gesneden
- 125 milliliter sojaroom of rijstroom
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
Maak de pompoen schoon, snijd deze doormidden en verwijder de zaden met een lepel. Snijd de pompoen vervolgens met een groot mes in blokjes. Breng de pompoen met de ui, appelblokjes, bouillon en rozemarijn aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en roer de room erdoor.
Twist:
Vervang de room door wat cashwnoten mee te laten koken of voeg vlak voor je gaat mixen een rijpe avocado toe.
- Menugang:
- Lunch, Voorgerecht, Bijgerecht
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Soep
- Seizoen:
- Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- Kerst, Halloween
- Smaak:
- Hartig, Romig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Vrij van geraffineerde suikers, Sojavrij, Glutenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk, Budgetvriendelijk