Doen we allemaal mee aan een hype?

Note van de redactie: dit is een artikel puur naar mening van blogster Marjan.

Eerder schreef ik een blog over het magazine ‘Vegan’ en nu was het tijd om editie 2 open te slaan. Ik ging er even lekker voor zitten. Maar, hoe enthousiast ik eerst was, hoe somber het me nu maakte. Waarom? Dat ga ik proberen onder woorden te brengen.

Allemaal meedoen aan de hype?

De manier van Vegan om een vegan-revolutie stimuleren, past niet helemaal in mijn straatje. Ik mis diepgaande info, voorlichting en sterke feiten. Wellicht streven we een verschillend motief na. De gedachte die mijn hoofd direct vulde was “Is inspelen op de ‘hype’ belangrijker dan idealistisch en principieel overkomen?”. Want dat gevoel geeft magazine Vegan me.

Dit kwam vooral door het artikel over vegan eten in een vliegtuig. Het feit dat vliegen eigenlijk helemaal niet zo vegan is, werd compleet van tafel geveegd met de woorden “Get Real… er is altijd wel een reden dat je in een vliegtuig wilt of moet stappen”.  O jaaah?! Is dat zo?! En oké oké, om dat te compenseren moet je wel vegan zijn.

Wereldse hotspots met ‘n vegan tintje

En dan vliegt de redactie voor een artikeltje naar Tumul in Mexico. “Hoezo?!”, denk ik dan. Er zijn toch meer dan genoeg hotspots dichter bij huis te vinden. Waar je ook nog eens milieuvriendelijker naar toe kunt reizen.

Vliegen is vaak goedkoper dan de trein en duurt langer. Maar het milieu schreeuwt om meer mensen die gaan voor duurzaamheid i.p.v. kortstondig en snelle behoeftebevrediging!

Sinds ik geen auto meer heb, ontstaat er een andere wereld. Een wereld van delen, meer tijd nemen, anders kijken naar reizen, etc. Absoluut vooruitgang, maar de mindset moet dan wel veranderen en dan kom je ook altijd weerstand tegen.

Wat wel gezegd moet worden: de recepten in magazine Vegan zijn top!

De doelgroep is duidelijk

Naar mijn idee is het hoofddoel van het magazine populair overkomen. Een soort 2e Viva of Flair, maar met het thema vegan. De doelgroep is duidelijk, helaas sta ik hierdoor niet meer achter mijn aanprijzingen van mijn voorgaande blog. Helaas Vegan!

Een vegan magazine

Als ik een vegan blad kon en mocht maken, zou ik het ook mooi stylen. Natuurlijk! Maar liever print ik dan meer over ‘het echte leven’. Duurzaam papier zou hoog op de lijst staan, net als goed gekozen adverteerders. Het is een kans om een verschil te maken. Maar dit kan toch alleen op een juiste manier?

Door wie laat jij je inspireren?

Uiteraard streven het magazine en ik beiden eenzelfde soort doel na: mensen bewust maken van het veganisme. Maar door wie laat jij je liever inspireren? Ik wil graag leren van de echte wereld. De dilemma’s die soms voor de deur staan en de radicale wending die je leven kan krijgen wanneer je ervoor kiest vegan te zijn.

Ik laat me inspireren door initiatieven van mensen die echt verschil maken.

Maar iedereen is anders…. En iedereen mag zelf kiezen 🙂

Voor een volgend blog ga ik weer uitkijken naar een inspirerend voorbeeld in de media!

 

Groetjes,

Marjan

 

Tags:

Vegan met 3 Not-Vegan zonen, hoe houdt Marjan zich staande? Als vegan kok bij retraites leeft zij zich helemaal uit. Met een berg creativiteit redt zij zich thuis prima. Meer blogs lezen…

Marjan

Blogger