Dilemma’s van beginnende vegans

VeganChallenge

Deze video is speciaal gericht op iedereen die net is begonnen met de VeganChallenge.
Maar ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in veganisme of gewoon voor mensen die al langere tijd vegan zijn en zich herkennen in de onderstaande situatie. Jetske is zelf sinds januari 2017 volledig veganistisch gaan eten en kwam in haar zoektocht naar voedingsmiddelen behoorlijk wat obstakels tegen. Want werkelijk overal lijkt melkpoeder in te zitten! Ineens moest ze afscheid nemen van haar lievelingschips en lievelingskoekjes. Toch heeft ze geen moment spijt gehad van haar keuze en voelde ze zich fitter en energieker dan ooit.

Vegan uit eten

Ook wanneer je met een groep uit eten gaat, kan het lastig zijn als vegan. Vooral wanneer je de enige bent. Jetske raadt je daarom aan om, wanneer je met een groep uit eten gaat, zelf het restaurant uit te zoeken. Probeer daarin natuurlijk ook rekening te houden met je omni friends. Als je geen afstand kan doen van je lievelingsrestaurant, bel ze dan van te voren op en vraag of ze bepaalde gerechten kunnen aanpassen. Bijvoorbeeld de kaas uit de salade verwijderen of de soep met groentebouillon maken in plaats van kippenbouillon.

Take it slow

Jetske’s grootste tip is: bouw het rustig af. Hoewel je misschien nu een maand lang goed bezig bent geweest en helemaal vegan hebt gegeten, raad ik toch aan dit niet meteen door te pakken. Probeer na deze maand eerst vegan at home te worden, waarbij je je plantaardige levenswijze gewoon thuis voortzet maar in sociale gelegenheden nog alleseter bent. Zeker als je van omni naar vegan bent gegaan. Bij Jetske heeft het proces van alleseter naar volledig vegan ook zo’n drie jaar geduurd.

Benieuwd naar hoe zij het heeft aangepakt? Klik dan op onderstaande link (wel met een dikke knipoog)

 

Tags:

Deze vegan fitgirl is opzoek naar de fitste versie van zichzelf en neemt jou daarin mee. Ze ruilt graag van eetdagboek met andere vegans en ontdekt toffe duurzame en vegan hotspots. Dit alles met een goeie dosis zelfspot. Meer blogs lezen…

Jetske

Blogger