Rösti, geroosterde spruitjes en witte bonen
Een dagje lekker makkelijk eten! In het vriesvak in de supermarkt vind je allerlei aardappelproducten. Vele hiervan zijn plantaardig! Wat dacht je van lekkere aardappelkroketjes of aardappelwafeltjes bij het avondeten? In sommige merken Rösti zit koemelk/ei, maar de rösti van de bekende merken Aviko en McCain is plantaardig. Die kun je dus overal kopen! Witte bonen in tomatensaus van Heinz en Hak zijn in ieder geval vegan. Check voor de zekerheid altijd even de ingrediënten: in de witte bonen in tomatensaus van Bonduelle zit bijvoorbeeld aroma van varkensvlees.
Ingrediënten
- 1 zak rösti (750 gram)
- 500 gram spruitjes, schoongemaakt & gehalveerd
- 1 eetlepel karwijzaad
- Paar eetlepels olijfolie
- 5 teentjes knoflook
- 2 potten witte bonen in tomatensaus (plantaardig)
Bereiding
Verwarm de oven voor volgens de röstiverpakking.
Meng de spruitjes in een ovenschaal met uitgeperste knoflook, karwijzaad en olijfolie. Rooster ze in de oven. Dit kan tegelijkertijd met de rösti. De spruitjes rooster je zo’n 30 minuten, afhankelijk van hoe zacht je ze wil.
Verwarm de witte bonen in tomatensaus in een pan of de magnetron en serveer met de rösti en spruitjes.
Tip: Hou je niet van spruitjes? Andere groenten zijn op dezelfde wijze lekker en makkelijk klaar te maken. Bijvoorbeeld bloemkool of broccoli.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Hollands
- Type:
- Aardappelgerecht
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk