Rode koolstamppot met cranberrycompote
Maak je rode kool eens lekker anders met een cranberrycompote. Door de pecannoten heeft dit gerecht een bite.
Ingrediënten
- 1 kilo aardappelen, geschild & in stukken
- 25 gram halvarine
- 500 gram rode kool met appeltjes
- 50 milliliter rode wijn of druivensap
- 150 gram cranberrycompote
- 100 gram pecannoten, gebroken
Bereiding
Kook de aardappel in 20 minuten gaar, en giet ze af. Voeg de halvarine toe en stamp fijn tot een puree.
Verwarm in een pan de rode kool met de wijn of druivensap en de cranberrycompote. Serveer met de aardappelpuree en pecannoten.
Tip: Ook lekker met rozijnen erdoor.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Fusion, Hollands
- Type:
- Stamppot
- Seizoen:
- Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk