Broodje paddenstoelenragout
Met dit recept maak je een heerlijk warm broodje met een romige paddenstoelen ragout. In de supermarkt zijn verschillende plantaardige afbakbroodjes te koop. Met ciabatta zit je bijna altijd goed, net als met biologische pistoletjes en pitabroodjes. Bekijk op je gemak de verschillende verpakkingen!
Ingrediënten
- afbakbroodjes of stokbrood voor 4 personen
- 100 milliliter vloeibare margarine (bijvoorbeeld van Alpro)
- 100 gram bloem
- 125 milliliter witte wijn
- 250 milliliter sojaroom (bijvoorbeeld Alpro Cuisine)
- 250 milliliter groentebouillon
- 1 ui
- 1 eetlepel vloeibare margarine (bijvoorbeeld van Alpro)
- 250 gram kastanje champignons
- 250 gram oesterzwammen
- 1 theelepel tijm
- 1 handje verse peterselie
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel peper
- sla of gemengde groene bladgroenten
Bereiding
Verhit de oven voor en bak de afbakbroodjes volgens de verpakking af.
Verhit 100 milliliter vloeibare margarine en voeg dan de bloem toe. Roer goed door en bak deze roux gedurende 10 minuten, terwijl je regelmatig blijft roeren. Voeg dan de witte wijn, sojaroom en groentebouillon beetje bij beetje toe. Breng zachtjes aan de kook.
Snijd de ui en paddenstoelen fijn. Verhit in een andere pan 1 eetlepel vloeibare margarine en fruit hierin de ui 5 minuten. Voeg de paddenstoelen en tijm toe en bak een kleine 10 minuten. Voeg dit samen met de peterselie, zout en peper toe aan de ragout-basis.
Serveer de ragout op de broodjes met de sla.
Tip: Je kunt deze ragout ook maken met andere plantaardige room, zoals rijstroom. Bij de biologische winkel vind je nog meer soorten zoals haver- en amandelroom.
- Menugang:
- Lunch, Hoofdgerecht
- Keuken:
- Frans, Hollands
- Type:
- Broodbeleg & Sandwiches
- Seizoen:
- Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Romig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk