Bircher-muesli met sinaasappel en vijg
Eén van mijn lievelingsontbijtjes van vroeger; Bircher muesli. Te danken aan de Zwitserse arts ‘Bircher-Benner’ die zijn muesli van tevoren weekte in fruitsap. Een uiterst geschikt ontbijtje dat je ’s avonds in 5 minuten klaarmaakt en ’s ochtends meteen kan meenemen naar werk, school of direct kunt opeten. Ik zou dit echt elke dag kunnen eten.
Dit recept is met toestemming overgenomen uit Lisa Goes Vegan van Lisa Stel. Foto credit: Puur by Dyana
Ingrediënten
- 120 gram havervlokken
- 200 ml amandel- of rijstmelk
- 2 sinaasappels
- 2 vijgen
- 1 tl vanillepoeder
- 1 el chiazaad (optioneel)
Bereiding
Maak dit ontbijtje de avond van tevoren zodat ’s ochtends alle smaken goed zijn ingetrokken. Meng de havervlokken, amandel/rijstmelk, vanillepoeder, chiazaad, rasp en sap van 1 sinaasappel in een kom. Zet de kom afgedekt in de koelkast. Laat de Bircher muesli een nachtje weken zodat het mengsel indikt. Verdeel ’s ochtends de Bircher muesli in 2 porties. Pel de andere sinaasappel en snijd in stukjes. Snijd 1 vijg in dunne plakjes en plak ze aan de binnenkant van 2 glazen potjes. Vul de potjes met Bircher muesli en top met de stukjes sinaasappel en vijg.
Tip: Vervang de vijg door geraspte appel, stukjes peer, kaneel en rozijnen voor een ‘appeltaart’ variant.
- Menugang:
- Ontbijt
- Keuken:
- Centraal- / Oost-Europees
- Type:
- Cereal
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Fris
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk