Rode rijstsalade
Deze salade kleurt prachtig rood door rijst in bietensap te koken. Daardoor moet de rijst wel iets langer koken dan normaal, let daarop bij het bereiden.
Ingrediënten
- 1 fles bietensap (750 ml)
- 300 gram snelkook zilvervliesrijst
- 1 schaal gekookte bieten (500 g), geschild
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 3 eetlepels ketchup
- 6 middelgrote augurken, in plakjes
- 1 bakje cherry tomaten (250 g), gehalveerd
- 1 zakje bosui (3 stuks), in ringetjes
Bereiding
Schenk het bietensap in de pan en voeg de rijst en zout naar smaak toe. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Laat koken tot de rijst gaar is, minimaal 10 minuten maar waarschijnlijk langer – proef en voeg indien nodig extra kokend water toe. Giet af en laat nog 5 min. staan met de deksel op de pan. Schep de rijst in een lage schaal en laat 15 min. afkoelen.
Snijd ondertussen de bietjes in partjes. Voeg samen met de olie en ketchup toe aan de rijst en schep om. Voeg de augurk, tomaat en bosui toe. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Voor een oranje salade kook je rijst in wortelsap. Neem dan in plaats van biet wortel!
- Menugang:
- Lunch, Hoofdgerecht, Bijgerecht
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Rijstgerecht, Salade
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk