Aardappeltaartjes
Wil je ook eens iets anders dan simpele, gekookte aardappelen? Deze aardappeltaartjes zijn hartstikke lekker en voedzaam. Geef het gerecht je eigen twist door kruiden toe te voegen die jij lekker vindt!
Ingrediënten
- 400 gram aardappelen
- 2 bosuien
- 100 gram maïs
- 30 gram plantaardige margarine
- snufje zout en peper
- 1 eetlepel uienpoeder
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 3 eetlepels edelgist of plantaardige kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar en stamp ze daarna fijn. Snijd de bosui in grove ringen. Voeg de mais, plantaardige margarine, zout, peper, ui- en knoflookpoeder toe. Voeg ook de edelgist of plantaardige kaas toe en roer goed door.
Verdeel het aardappelmengsel over een ingevette muffin-vorm en bak het ongeveer 30 minuten in de oven.
Schep de aardappeltaartjes voorzichtig met een vork uit de vormpjes en dien op.
Tip: met deze aardappeltaartjes kan je volop variëren, dus probeer ook eens andere vullingen toe te voegen zoals gekookte broccoli, doperwten of tofu.
- Menugang:
- Brunch, Lunch, Bijgerecht
- Keuken:
- Hollands
- Type:
- Aardappelgerecht
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk