Turkse Pizza
Deze vegan-variant van de welbekende Turkse Pizza is afkomstig van de Groene Meisjes: Merel en Jamie. Kijk ook eens op hun blog voor meer groene inspiratie!
Ingrediënten
- 180 gram (spelt)meel
- 150 ml water
- 1 ui
- 2 kleine paprika’s
- 1 tomaat
- 2 grote handen peterselie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 rode peper (of minder als je niet van spicy houdt)
- snufje zout
- een doosje (150 gram) sojagehakt of sojasnippers van Provamel
- vulling: sla, komkommer, tomaat, rode ui etc.
Bereiding
Zeef het meel en mix met het water tot je een stevig deeg hebt. Maak een bal van het deeg en laat dit 20 minuten rusten. Doe de ui, paprika, tomaat, peterselie, tomatenpuree, rode peper en zout in een goede blender of keukenmachine (of gebruik een staafmixer) tot je een saus hebt. Mix de saus met de sojasnippers. Verdeel het deeg in 4 gelijke delen. Rol elk stuk deeg uit tot een dunne ‘pannenkoek’. Verhit een grote pan op het vuur en leg 1 pannenkoek in de pan (geen olie gebruiken!). Laat dit voor 1 minuut bakken en draai dan de pannenkoek om. Neem drie grote eetlepels saus en bestrijk dit op de pizza. Bak dit voor ongeveer 4 of 5 minuten totdat de saus warm is. Haal de pizza uit de pan. Leg wat vulling (sla, tomaat etc.) in het midden van de pizza. Rol de pizza op.
Tip: de Groene Meisjes hebben ook een lekker recept voor
deze knoflooksaus die erg goed smaakt op deze pizza!
- Menugang:
- Lunch, Hoofdgerecht
- Keuken:
- Mediterraan
- Type:
- Pizza
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig, Pittig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk
- Bron:
- degroenemeisjes.nl