Hoera, je bent al op de helft!

Gefeliciteerd, je bent al halverwege de VeganChallenge! Als je de 
Vegan Rekenmachine mag geloven, dan heb je al 15 dierenlevens, 62.000 liter water en 42 vierkante meter bos bespaard!

Gewoontes veranderen
Mocht het nog niet 100% lukken om veganist te zijn, maak je dan geen zorgen. Het kan lastig zijn om gewoontes te veranderen, of je nu vaker wilt sporten, meer wilt lezen of veganist wilt zijn. Vooral in het begin! Geef jezelf dus voldoende tijd om aan de nieuwe situatie te wennen.

Wees niet te streng
Houd het dus ook leuk voor jezelf: trakteer je vrienden op een veganistische snack, koop een veganistisch product waar je benieuwd naar bent of spreek met andere veganisten af. En vooral: wees niet te streng voor jezelf. Doe je best, laat je inspireren en smul van het lekkere eten dat je leert kennen!

We hebben nu gesproken over dierenwelzijn en gezondheid, maar hoe zit het met de planeet? De komende week staat in het teken van duurzaamheid en milieu.

 
 
Recepten
 
Banaan-kersen smoothie
Ontbijt
Groene erwtendip
Lunch
Choco-notenballetjes
Snack
Quinoasalade met spinazie en puntpaprika
Diner
 
weekmenu
 
 
 
 
Blog
 
Mijn favo vegan hotspots
Als vegan wil je uiteraard ook wel eens uit eten, maar met zo veel vegan restaurants kan het lastig zijn te kiezen waar je naartoe gaat. Annemiek geeft je tips met haar top 5 favoriete vegan hotspots in Nederland!
 
lees meer
 
 
Sociale situaties: traktaties
Ieder jaar moet je er weer aan geloven: je wordt een jaar ouder! Dat betekent dat het weer tijd is om te trakteren op school of op je werk. Alleen, hoe doe je dat als vegan? Wat kun je makkelijk meenemen of zelf maken? En hoe ga je om met traktaties van anderen?
 
lees meer
 
 
Dierproeven - Zijn er alternatieven?
Omdat er zoveel te vertellen is over het onderwerp ‘Dierproeven’ heeft Elise er een blogserie over gemaakt. Lees in 5 verschillende artikelen alles over de dieren die gebruikt worden, de proeven zelf, de regels, de problemen en de alternatieven.
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. Wij informeren hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken, meld je dan aan voor onze Facebookgroep of kijk op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser