Veganisme, wat is dat dan precies?

Voorbereiding klaar? Boodschappen in huis? We hopen dat je door de vorige nieuwsbrief al wat beter weet waar je op moet letten bij het kopen van veganistisch eten. De komende weken zul je veel nieuwe en lekkere producten leren kennen.

Veganisme: een uitleg
Lekker (en plantaardig) eten is belangrijk, maar wat houdt veganisme nou eigenlijk in? Veganisme is een leefstijl waarbij je geen gebruik maakt van producten afkomstig van een dier. Plantaardig eten is hier een onderdeel van. Vlees en vis, maar ook melkproducten, eieren en honing horen niet bij de veganistische manier van eten. Met deze dierlijke producten zijn we allemaal opgegroeid, dus het kan best even wennen zijn ze niet meer te eten. Stapsgewijs zul je merken dat er heel veel vervangingen zijn en dat veganistisch eten helemaal niet saai hoeft te zijn.

Meer dan plantaardig eten
Veganisme is meer dan alleen het plantaardige eten. In het blog van vandaag lees je hier meer over. Wist je dat veganisten namelijk ook geen leren schoenen of wollen truien kopen? En dat erop gelet wordt dat cosmetica niet op dieren getest is? Over deze onderwerpen gaan we het de komende weken nog uitgebreid hebben.

Na vandaag weet je wat veganisme is, maar waarom zou je overgaan op een veganistische leefstijl? In de nieuwsbrief van morgen geven we de belangrijkste en meest gehoorde redenen.

Heb je een nieuwsbrief niet ontvangen of wil je alle nieuwsbrieven nog eens nalezen? In ons emailarchief staat een handig overzicht van alle verzonden nieuwsbrieven.
 
 
Recepten
 
Overnight oats met yoghurt en fruit
Ontbijt
Salade met rode kool en veldsla
Lunch
Hutspottwist
Diner
 
weekmenu
 
 
 
 
Blog
 
De basis. Wat is veganisme eigenlijk?
Geiten-wollen-sokken in sandalen, midden in de winter. Dacht jij ook altijd aan een soort hippie als je het over een veganist had? Sabine wel. Maar daar komt ze inmiddels helemaal van terug...
 
lees meer
 
 
Antwoorden op de meestgestelde vragen in Google
Maya zit klaar om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Maar welke vragen branden bij de kijkers? Simpel! Zij typte ‘vegan’ in Google en daar kwamen de vragen en statements. Klik verder en luister naar Maya die antwoord geeft op de meestgestelde vragen in Google.
 
lees meer
 
 
Het eetdagboek van The Green Guide
In deze serie probeert Jetske iedere keer het eetdagboek van een andere vegan uit. Waarom? Om jou te laten zien hoe divers veganisme is en om je te inspireren!
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. Wij informeren hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken, meld je dan aan voor onze Facebookgroep of kijk op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser