Jouw VeganChallenge is begonnen!

De eerste dag. Een nieuwe leefstijl. Vanaf nu ben je onderdeel van een sterk groeiende wereldwijde beweging. In Nederland zijn er inmiddels al zo’n 121.000 veganisten en dit aantal blijft alleen maar groeien. En jij helpt daar aan mee!
 
De eerste stap als veganist
Een leven zonder dierlijke producten lijkt nu misschien nog ver weg maar – geloof ons – veganistisch leven is makkelijker dan je denkt. Plantaardig eten is voor veel veganisten de eerste stap. En daar gaan we nu mee van start.
 
Een schone lei
Met een schone lei beginnen is belangrijk. Duik daarom vandaag je keuken in en neem eens goed onder de loep wat je allemaal eet in je dagelijks leven. Zit er eigenlijk iets dierlijks in dit koekje? En waarom zit er melk in sommige broden? Dierlijke ingrediënten zijn in de meest gekke producten te vinden. Maar gelukkig zijn er ook ontzettend veel producten die al vegan zijn!
 
Goede voorbereiding is het halve werk
Goed voorbereid naar de supermarkt dus. Ga gewapend met onze voorraadlijst op pad, maak van tevoren een boodschappenlijstje met behulp van de Vegan Wiki en kijk vooral naar wat je WEL wilt eten. Kies uit de weekmenu’s recepten die jij graag zou willen proberen of zoek naar een recept met je favoriete ingrediënt in onze recepten database. Van lasagne tot stamppot en van pannenkoeken tot tiramisu. Grote kans dat jouw lievelingsgerecht hier gewoon tussen staat.

Valt het op dat we het hebben over een veganistische leefstijl? Wat dit precies inhoudt, lees je morgen. Veganisme is namelijk zoveel meer dan plantaardig eten. 
Tips voor beginnende vegans: boodschappen doen
Wil jij alvast wat tips en tricks bij het boodschappen doen? Vrijwilliger Jetske maakte voor een vorige editie van VeganChallenge deze leuke vlog. Hierin vertelt ze alles wat jij moet weten als beginnend veganist, welke dilemma’s je tegenkomt en waar je op moet letten in de supermarkt. Veel kijkplezier!
 
 
Recepten
 
Groene Smoothiebowl
Ontbijt
Brood met hartig beleg
Lunch
Stamppot met doperwt en munt
Diner
 
weekmenu
 
 
 
 
Blog
 
Voel ik me anders? Nicky’s vegan ‘resultaten’
Voel ik me anders? Nicky vertelt over haar vegan resultaten
 
lees meer
 
 
Feiten & cijfers: hoeveel veganisten zijn er eigenlijk?
Ken jij niet veel andere veganisten en heb jij daardoor weleens het gevoel dat jij er als veganist alleen voor staat? Dat gevoel hebben we (wellicht) allemaal wel eens gehad. Maar hoeveel mensen zijn er eigenlijk veganist? Elise zet ‘t op een rijtje. En onthoud: elk individu maakt een verschil.
 
lees meer
 
 
Wat staat er standaard op Alissa’s boodschappenlijst?
Het is 19:00u en je hebt honger. De koelkast? Leeg!! Wat nu?! Dit heeft iedereen vast en zeker weleens meegemaakt. Om situaties als deze te vermijden, heeft Alissa deze producten standaard op haar boodschappenlijstje staan en dus altijd in huis.
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. Wij informeren hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken, meld je dan aan voor onze Facebookgroep of kijk op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser