Wat is de VeganChallenge?

Veganistisch eten: waar te beginnen? De VeganChallenge biedt hier de oplossing voor! Schrijf je in en ontvang tijdens de challenge dagelijkse nieuwsbrieven propvol recepten, informatie en tips die jou door je eerste veganistische maand loodsen. Daarnaast bieden onze social media en blogs steun aan wie daar maar behoefte aan heeft. Doe mee — dan doen we het samen!

Ik doe mee

Al 61.531 mensen gingen de uitdaging aan!

611 actieve deelnemers

 

Nationale VeganChallengeKomende januari start de Nationale VeganChallenge. Wil je 2021 fantastisch beginnen? Doe hier dan aan mee! Omdat we met zijn allen tegelijk starten kunnen we elkaar makkelijker helpen en ondersteunen in het proces. Deelnemers kunnen bovendien leuke prijzen winnen en de nieuwsbrieven die je krijgt hebben een extra feestelijk tintje. Lees meer hier over op ons Facebook-evenement of bekijk hoe het werktIk doe 1 januari mee met de Nationale VeganChallenge!

Easy Peasy Vegan

Dé startersgids voor beginnende veganisten! Bomvol handige tips en tricks: vitaminen en mineralen, e-nummers, instinkers, mythes en meer. Alles wat je als veganist wilt weten in 1 boekje! Doe mee aan de VeganChallenge of schrijf je hier in voor de NVV nieuwsbrief en ontvang ‘m direct cadeau!

Waarom de VeganChallenge?

Dieren

Niet meer bijdragen aan dierenleed. Samen kunnen we het aantal dieren dat gefokt, opgesloten, uitgebuit en vroegtijdig gedood worden, drastisch verminderen.

Milieu

Wist je dat de veehouderij verantwoordelijk is voor een enorme grote uitstoot van broeikasgassen zoals methaan en CO₂? Direct gevolg: opwarming van de aarde.

Gezondheid

Onderzoek wijst uit dat je door plantaardig te eten het risico op diverse ziektes aanzienlijk verkleint. Zet ook jouw gezondheid in de spotlight.

Mensen

Er wordt meer landbouwgrond gebruikt voor het voeden van veeteelt dan voor mensen. Veganisme draagt bij aan het terugdringen van honger in de wereld.

Groene Salade

Een verrassend lekkere salade, die ook nog eens voedzaam en gezond is!

Ik ben al jaren vegetariër met steeds sterkere veganistische neigingen. Elke keer als ik met de VeganChallenge meedoe, dan voeg ik toch weer een nieuw gerecht aan mijn repertoire toe, of vervang een dierlijk door een plantaardig ingrediënt.

Joska

#30DagenVegan