Wat is de VeganChallenge?

Veganistisch eten: waar te beginnen? De VeganChallenge biedt hier de oplossing voor! Schrijf je in en ontvang tijdens de challenge dagelijkse nieuwsbrieven propvol recepten, informatie en tips die jou door je eerste veganistische maand loodsen. Daarnaast bieden onze social media en blogs steun aan wie daar maar behoefte aan heeft. Doe mee — dan doen we het samen!

Ik doe mee

Al 54.172 mensen gingen de uitdaging aan!

150 actieve deelnemers

Goed nieuws

We hebben goed nieuws! Vanaf nu kun jij op elk gewenst moment beginnen met de plantaardige levensstijl. We hebben er een poos aan gewerkt en we zijn er trots op dat we dit aan het Nederlandse publiek kunnen aanbieden! Lees hier meer daarover…

Waarom de VeganChallenge?

Dieren

Niet meer bijdragen aan dierenleed. Samen kunnen we het aantal dieren dat gefokt, opgesloten, uitgebuit en vroegtijdig gedood worden, drastisch verminderen.

Milieu

Wist je dat de veehouderij verantwoordelijk is voor een enorme grote uitstoot van broeikasgassen zoals methaan en CO₂? Direct gevolg: opwarming van de aarde.

Gezondheid

Onderzoek wijst uit dat je door plantaardig te eten het risico op diverse ziektes aanzienlijk verkleint. Zet ook jouw gezondheid in de spotlight.

Mensen

Er wordt meer landbouwgrond gebruikt voor het voeden van veeteelt dan voor mensen. Veganisme draagt bij aan het terugdringen van honger in de wereld.

Spruitjes sambal goreng

Groenten in sambal goreng is een Indonesische klassieker, maar met spruitjes kan je er een lekkere Hollandse twist aan geven. Evengoed is dit gerecht met andere soorten groenten ook erg lekker, dus probeer het uit!

Ik heb al een paar keer meegedaan (en blijf meedoen!), want het is fijn om steeds bewuster met veganisme om te gaan. En alle kennis kan ik dan weer ophalen, zodat ik steeds mondiger word als het over veganisme gaat.

Dorien

#30DagenVegan