Wat is de VeganChallenge?

Veganistisch eten: waar te beginnen? De VeganChallenge biedt hier de oplossing voor! Schrijf je in en ontvang tijdens de challenge dagelijkse nieuwsbrieven propvol recepten, informatie en tips die jou door je eerste veganistische maand loodsen. Daarnaast bieden onze social media en blogs steun aan wie daar maar behoefte aan heeft. Doe mee — dan doen we het samen!

Ik doe mee

Al 63.517 mensen gingen de uitdaging aan!

975 actieve deelnemers

 

Easy Peasy Vegan

Dé startersgids voor beginnende veganisten! Bomvol handige tips en tricks: vitaminen en mineralen, e-nummers, instinkers, mythes en meer. Alles wat je als veganist wilt weten in 1 boekje! Doe mee aan de VeganChallenge of schrijf je hier in voor de NVV nieuwsbrief en ontvang ‘m direct cadeau!

Waarom de VeganChallenge?

Dieren

Niet meer bijdragen aan dierenleed. Samen kunnen we het aantal dieren dat gefokt, opgesloten, uitgebuit en vroegtijdig gedood worden, drastisch verminderen.

Planeet

Wist je dat de veehouderij verantwoordelijk is voor een enorme grote uitstoot van broeikasgassen zoals methaan en CO₂? Direct gevolg: opwarming van de aarde.

Gezondheid

Onderzoek wijst uit dat je door plantaardig te eten het risico op diverse ziektes aanzienlijk verkleint. Zet ook jouw gezondheid in de spotlight.

Mensen

Er wordt meer landbouwgrond gebruikt voor het voeden van veeteelt dan voor mensen. Veganisme draagt bij aan het terugdringen van honger in de wereld.

Dadel-notenpaaseitjes

Deze eitjes, op een basis van dadels, vorm je door ze tussen je handen in een eivorm te rollen. Voor het versieren van de eitjes ga je chocolade smelten ‘au bain Marie’. Zoek hiervoor vast een kleine (steel)pan die in een iets grotere pan past. In de grotere pan doe je een bodem water, en dat breng je aan de kook. In de kleinere pan gaat de chocola die op dit bad, onder roeren, gesmolten wordt. Zorg dat er geen water bij de chocolade komt. Voor 25-30 eitjes

Ik ben blij jullie tegen te zijn gekomen. Ik voel me fitter en gezonder dankzij het veganistische eten.  Ik blijf veganist dankzij jullie!

Nan

#30DagenVegan