Oranje hummus
Deze hummus is lekker pittig, en super makkelijk te maken! In de supermarkt kun je ook verschillende soorten hummus vinden (in de koeling bij de broodbeleg-salades), voor wanneer je het nóg iets makkelijker wil hebben. Als je niet zo van pittig houdt kan je de peper ook weglaten.
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 2 geroosterde paprika’s (bijvoorbeeld uit pot)
- 1 blik (à ca. 300 gram) kikkererwten
- evt. 2 eetlepels vocht van de geroosterde paprika’s
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel peterselie
- ½ theelepel zout (of meer, naar smaak)
Bereiding
Snijd de knoflook in grove stukjes. Snijd de peper open en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Doe de knoflook en de peper in de keukenmachine en pureer ze. Snijd de paprika’s in stukken en laat de kikkererwten uitlekken. Voeg paprika’s, kikkererwten, de twee eetlepels vocht van de paprika’s, citroensap, peterselie en zout toe aan de knoflook-peper puree en mix dit tot een gladde oranje-rode hummus.
- Menugang:
- Ontbijt, Lunch, Tussendoor
- Keuken:
- Mediterraan
- Type:
- Sauzen & Spreads
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- Koningsdag
- Smaak:
- Hartig, Kruidig, Pittig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Vrij van geraffineerde suikers, Koolhydraatarm, Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk