Linzensalade met knolselderij
Deze lekkere frisse salade vult goed dankzij de linzen en knolselderij. En bevat ontzettend veel gezonde voedingsstoffen; eiwitten, mineralen en vitamines.
Ingrediënten
- ½ knolselderij
- 1 blik (à 400 gr) linzen
- 2 geroosterde paprika’s (uit pot)
- 125 gr rucola of gemengde salade
- 1 kleine rode ui
- 2 el kappertjes
- ½ citroen, geperst
- 4 el extra vierge olijfolie
- 1 el gedroogde Provençaalse kruiden
- 1 tl scherpe mosterd (bijv. Dijon)
Bereiding
Schil de knolselderij en snijd er kleine blokjes van. Kook de knolselderij met veel water, wat zout en één eetlepel citroensap in 3-4 minuten zachtjes gaar. Laat dit in een zeef uitlekken.
Klop in een kom de rest van het citroensap met de olie, kruiden en mosterd tot een dressing. Snipper de ui, en snijd de geroosterde paprika’s in reepjes. Laat de linzen uitlekken. Doe de ui, knolselderij en linzen bij de dressing, schep door en laat even staan.
Verdeel de rucola over vier borden en schep de linzensalade er in het midden op. Verdeeel de paprikareepjes en kappertjes er overheen, en bestrooi met wat vers gemalen peper.
Tip: Lekker met donker volkorenbrood. Het liefst vers uit de oven, yumm.
- Menugang:
- Lunch, Hoofdgerecht
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Salade
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk