Gevulde paprika’s
Paprika’s zijn de ideale groente om te vullen. Je kunt er van alles in doen wat je lekker vindt! Voor dit recept wordt rijst, tofu en noten gebruikt, maar je kunt er volop mee variëren.
Ingrediënten
- 75 gram zilvervliesrijst
- 1 sjalot
- 3 tenen knoflook
- 200 gram tofu
- 100 gram gemengde noten (gezouten)
- 3 tomaten
- 3 takjes verse peterselie of 2 theelepels gedroogde
- 1 theelepel bonenkruid
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 eetlepel ketjap manis
- Peper en zout naar smaak
- 4 paprika’s
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC en kook de rijst volgens de verpakking.
Snij de sjalot en knoflook fijn, en fruit in wat olie. Verkruimel de tofu boven de pan en bak dit even mee. Hak de noten en snij de tomaten in blokjes. Voeg dit samen met de rijst toe aan het tofumengsel en bak het geheel ongeveer 5 minuten. Voeg intussen peterselie, bonenkruid, paprikapoeder, ketjap en peper toe.
Snij de paprika’s van boven open en vul ze met het mengsel. Zet ze in een ovenschaal (snij eventueel de onderkant vlak om ze te laten staan), en bak ze voor ongeveer 25 minuten.
Tip: serveer met een frisse groene salade of met een
burger
- Menugang:
- Lunch, Voorgerecht, Bijgerecht
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Rijstgerecht
- Seizoen:
- Zomer
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk