Waar vind ik inspiratie voor vegan recepten?

Het leuke aan het beginnen met (vaker) vegan te eten, zijn alle nieuwe gerechten en producten die je leert kennen. Voordat ik vegan werd, had ik geen idee wat edelgist was. Of wat je allemaal met tofu kunt maken. Er zijn zoveel lekkere dingen om uit te proberen! In dit artikel deel ik mijn favoriete bronnen om inspiratie voor vegan recepten op te doen.

Zoek recepten via Pinterest

Pinterest is één van mijn favoriete en meest gebruikte bron voor inspiratie voor recepten. Pinterest werkt zo fijn omdat je direct foto’s van de gerechten ziet zodat je een meteen een beeld bij het gerecht krijgt. Daarnaast werkt Pinterest fijn omdat je specifiek kunt zoeken. Heb je nog broccoli liggen die je voor het avondeten wilt klaarmaken? Typ dan iets in als ‘vegan dinner broccoli’ en je krijgt honderden opties te zien.

Wanneer je een lekker recept ziet dat je wilt maken, pin je dit zodat deze opgeslagen wordt voor later. Je kunt mapjes aanmaken zoals ‘vegan recepten avondeten’ etc. zodat je recepten later gemakkelijk terug kunt vinden.

‘What I eat in a day’ op YouTube

YouTube is een andere handige en vooral hele leuke bron. Naast dat je hier veel recepten kunt vinden, kun je ook veel ‘what I eat in a day’ videos van vloggers vinden. Dit kan erg helpen, vooral als je net begint met vegan eten. Je krijgt een idee wat andere veganisten op een dag eten en je krijgt meteen inspiratie voor nieuwe recepten.

Mijn favoriete YouTubers zijn NaturallyStefanie en Tess Begg.

Instagram Inspiratie

Uiteraard is Instagram ook een goede bron voor inspiratie voor vegan recepten. Ik kan uren per dag doorbrengen op Instagram, kijkend naar plaatjes van lekker eten. Op Instagram zijn zoveel lekkere recepten te vinden – een enorme inspiratiebron. En het leuke is dat wanneer je een lekker recept vindt, dit naar de pagina van de maker leidt, waar je vaak nog veel meer inspiratie op kunt doen. Daarnaast kun je hashtags gebruiken als je op zoek bent naar specifieke recepten, bijvoorbeeld #vegandinner of #vegancheese. Ook heeft Instagram een handige functie waar je foto’s op kunt slaan in verschillende mapjes.

Facebookgroepen

Een andere goede bron is Facebook. Op Facebook heb je verschillende groepen waar je terecht kunt voor recepten. Ook is het heel handig wanneer je vragen hebt. Wanneer je een vraag stelt is er altijd wel iemand die deze kan beantwoorden.

Een van mijn favoriete Facebookgroepen is ‘Vegan Nederland’. In deze groep kun je terecht met vragen over veganisme. Daarnaast worden hier recepten gedeeld, maar ook nieuws over veganisme, nieuwe producten in de supermarkt et cetera. Verder zijn er ook speciale Facebookgroepen voor recepten en Facebookgroepen per stad/regio. Dit is een goede manier om meer vegans (of mensen met interesse in veganisme) in jouw omgeving te leren kennen.

Voorbeelden van vegan bloggers

Via blogs kun je ook veel inspiratie voor recepten en informatie over veganisme vinden. Het fijne hiervan is, dat je naast alleen recepten ook veel persoonlijke informatie vindt zoals eetdagboekjes, vegan hotspots en tips voor vegan producten in de supermarkt. En wanneer je bloggers vindt die dezelfde smaak als jijzelf hebben, is het leuk om deze te blijven volgen en op de hoogte te blijven van welke nieuwe recepten zij delen.

Mijn favoriete blogs zijn Minimalist Baker, Wat Eet Je Dan Wel, De Groene Meisjes en Lisa Goes Vegan. En de bloggers en vloggers van de VeganChallenge natuurlijk 😉

VeganChallenge

En last but not least, de VeganChallenge. De VeganChallenge is de ultieme bron voor recept inspiratie aangezien je hier, tijdens de VeganChallenge, elke dag recepten voor ontbijt, lunch en diner ontvangt. Daarnaast zijn er weekmenu’s en voorraadlijsten beschikbaar, superhandig! Kortom, alles wat je nodig hebt voor jouw vegan recept-inspiratie. Tot slot zijn er ook nog is gratis digitale brochures beschikbaar, met recepten voor Pasen, kerst Halloween, Kerst en Valentijnsdag.

Vereniging voor Veganisme

Voor meer informatie over veganisme kun je ook op de site van de Vereniging voor Veganisme terecht. Hier is alle informatie over veganisme te vinden. Van ‘wat is veganisme’ en ‘waarom veganisme’ tot informatie over voedingsstoffen, supplementen et cetera.

Dit waren mijn persoonlijke favorieten

Tot zover mijn meest gebruikte bronnen voor inspiratie voor recepten. Veel plezier met het zoeken naar recepten, het maken en uiteraard het eten ervan!

Tags:

Vegan food, koken, reizen, rock climbing, yoga, fitness en zon! Missie: mensen inspireren vaker plantaardig te eten + hun dromen waar te maken. Zwerft momenteel door Azië en werkt in vegan restaurants. Meer blogs lezen…

Ilona

Blogger