Vegan zwangerschap versus niet-vegan zwangerschap

In mijn vorige blogs heb ik wat praktische handvatten gegeven waar je rekening mee kunt houden tijdens het zwanger-zijn. Maar verder is het niet anders dan een andere zwangerschap. Natuurlijk is het – net als voor alle andere aanstaande mama’s – van belang om gezond en gevarieerd te eten.

Moeder Natuur vraagt om afwisseling

Voorheen at ik gerust meerdere keren per week mijn favoriete maaltijdsalade met falafel en lekker veel hummus. Natuurlijk niks mis mee, maar sinds mijn zwangerschap heb ik enorme behoefte aan afwisseling. Heel slim van moeder natuur! Ik heb nog niet eerder zoveel verschillende gerechtjes uitgeprobeerd en gezonde soepjes gemaakt. De koelkast puilt uit van de verschillende groentes en ik wissel veel af met verschillende soorten aardappeltjes, pasta’s en brood. Ik heb er absoluut geen zin meer in om geregeld hetzelfde te eten. Die hormonen toch ;).

Waar let ik nog meer op?

Ik check waar verzorgingsproducten worden verkocht. Als een bedrijf cosmetica in China verkoopt dan weet je dat er een héle grote kans is dat ze op dieren testen. Dierproeven zijn daar namelijk verplicht op geïmporteerde producten (een aantal uitzonderingen daargelaten).

Verder gebruik ik zoveel mogelijk groene producten zonder synthetische stoffen of parfum. Voor de baby wil ik ook geen ‘troep’ gebruiken.

Meer dan 20 ingrediënten in simpele baby-producten!

Vandaag kwam ik erachter dat er soms wel meer dan 20 ingrediënten in lotiondoekjes zitten. Waarvoor is dat nodig?! In een artikel van de Consumentenbond las ik dat in veel doekjes parfum zit maar ook conserveringsmiddelen zoals phenoxyethanol en parabenen. Er zijn zelfs merken te koop waar de stof polyaminopropyl biguanide (PHMB) in zit, wat hartstikke schadelijk kan zijn voor een klein kindje.

Speelgoed van natuurlijke materialen

Ik vind het ook belangrijk dat speelgoed geen fout/giftig plastic bevat. Gelukkig is er genoeg bijtspeelgoed te koop wat wordt gemaakt van 100% natuurlijk rubber.

Hoe vegan-minded ben jij als (aanstaande) ouder?

Liefs,

Minon

Tags:

Meer blogs lezen…

Gastblogger

Blogger