Een vegan bakkie leut met m’n BFF… in Bergen

Na een ontspannen weekend begint mijn week met mijn vrije dag 😉
Dan breng ik mijn jongste zoontje naar school, in Bergen (NH) en ga daarna het dorp in met mijn BFF (ook vrije dag en kindjes op dezelfde school). Maar kun je in Bergen terecht voor een vegan bakkie leut? En al om 8:30?

Jazeker. Weliswaar niet veel keus, maar Bergen is dan ook een dorp hee!

Er zijn twee keuzes: Bij Merel en González Café & Té

Beiden ook te vinden op Instagram: @bijmerel, @gzkoffie

Bij Merel, daar blijf ik zo urenlang zitten

Een klein gezellig tentje, waar je ook leuke presentjes en brood kan kopen. Bij Merel heeft de keuze uit cappuccino met havermelk, de barista variant van Oatly, die schuimt heerlijk. Of met sojamelk. Ook heeft ze heerlijke vegan lekkernijen en gezonde sappen. Oeps, sinds ik geen koffie meer drink, probeerde ik de gember met citroen, nou daar word je wel wakker van hoor! Super pittig en voelt als een gezondheidsboost.

Het is klein en intiem en vele moeders komen er even bijkletsen, nadat de kids naar school zijn. Ik kan er zo uren zitten als ik niet uitkijk. Maar een moeder kan vrij hebben, maar er is altijd genoeg te doen (was, boodschappen, et cetera….). Of wat meer me-time, bloggen en sporten.

Bij Merel is een echte aanrader

Bij Merel is dus een aanrader in Bergen, ook voor heerlijke lunches en lekkere dingetjes bij de koffie (vegan taartje!). Chai met soyamelk, ook heerlijk. En onlangs de golden drank met kurkuma gespot bij haar. Ze is dus goed bezig om vegan en gezonde dingen op de kaart te hebben en te vernieuwen. Ben je in de buurt, wip even langs, naast de Hema in Bergen.

Maar Bergen heeft ook González

In hetzelfde straatje wat verder op, zit González. Een Italiaans koffiebarretje, klein, maar fijn en drukbezocht. Ook coffee to go. Ze verkopen ook koffiezet-dingen voor thuis en losse theeën.

Een thee/chai of koffie met sojamelk is er heel gewoon. En dat vind ik super. Met een beetje lekker weer, kan je er op een bankje buiten zitten en waan je je op vakantie. Bergen is dan ook een super mooi en gezellig dorp!
Zo tegen de klok van 10 gaan ook andere tentjes open.
Ook bij ‘Julie’ kun je terecht voor een vegan bakkie, ik heb het niet bij alle tentjes in Bergen gecheckt (het zijn er heeel veel), maar ze hebben het zeker nog niet overal.

Bergen wordt wel de heerlijkheid genoemd. Ben je er nog nooit geweest dan is het zeker een bezoekje waard.

Met je BFF of lief.

Tags:

Vegan met 3 Not-Vegan zonen, hoe houdt Marjan zich staande? Als vegan kok bij retraites leeft zij zich helemaal uit. Met een berg creativiteit redt zij zich thuis prima. Meer blogs lezen…

Marjan

Blogger