Rava uttapam
Rava uttapam is een snel en makkelijk hartig pannenkoekje van griesmeel en yoghurt, belegd met groenten. Ideaal als voedzaam ontbijt of snelle lunch, heerlijk met chutney of gewoon zo.
Rava uttapam is een snel en makkelijk hartig pannenkoekje van griesmeel en yoghurt, belegd met groenten. Ideaal als voedzaam ontbijt of snelle lunch, heerlijk met chutney of gewoon zo.
Sattu ladoo is een traditionele Indiase lekkernij die vaak wordt gemaakt tijdens festivals zoals Makar Sankranti en Chhath Puja. Deze rijke, aromatische balletjes hebben een volle, nootachtige smaak en een zachte, kruimelige textuur. Ze zijn niet alleen een feestelijke traktatie, maar ook een voedzame energieboost. Perfect om te delen en van te genieten!
Zachte kidneybonen in een kruidige, romige tomatensaus – rajma masala is ultiem comfortfood. Het suddert lekker lang zodat alle smaken diep in de bonen trekken. Heerlijk met geurende jeera rijst of gewoon een lepel rechtstreeks uit de pan!
Bij dit recept worden zure, zoete en zoute smaken gecombineerd tot een kruidig en fris gerecht. Yacon (appelwortel) is bij de groentespecialist te koop. Als je het niet kunt vinden, kun je friszure appels gebruiken.
Een heerlijke, warme pastaschotel om uit een kommetje te eten tijdens koude dagen. De zachte smaak van knolselderij maakt het gerecht onverwacht romig.
Een gezellige middag of avond met vrienden of familie wordt nog gezelliger met een goede borrelplank. Wat dacht je van deze speciale gele editie?
Een gezellige middag of avond met vrienden of familie wordt nog gezelliger met een goede borrelplank. Kies uit de ingrediëntenlijst een aantal items die jou lekker lijken uit de verschillende categorieën. Voor veel dingen geldt dat je ze zowel zelf kunt maken als kant-en-klaar kunt kopen. Je bepaalt dus zelf hoeveel tijd en moeite je erin steekt.
Wraprolletjes zijn een ideaal borrelhapje. Er zijn veel varianten te verzinnen en ze zijn snel gemaakt. Bovendien zien ze er mooi uit!
Deze stamppot met zoete aardappel en pastinaak is voor wie eens wat anders wil dan de standaard hutspot met aardappel, wortel en ui!
Een heerlijke romige risotto met verrassende groenten van het seizoen. Erbij past een frisse courgettesalade die supereenvoudig te maken is.
Hoewel zuurkool een gerecht is dat van oudsher vaak in Oost-Europa gegeten wordt, is het ook een traditioneel gerecht in Suriname. Het wordt daar niet in een stamppot gegeten, maar opgediend met rijst. Dit tropische gerecht met specerijen, Sjoerkoro, is aangepast tot een veganistische versie.
Geniet van deze combinatie van een klassiek dessert en een voedzaam en lekker ontbijt met perzik en framboos.
Dit is een soep met een bijzonder kleurtje en een gezonde bite. Rode kool is goed voor je immuunsysteem, het is een rijke bron aan vezels en bevat veel vitamine C en vitamine K.
Zin in een stevige boterham die je smaakpapillen prikkelt? Dit broodje is perfect als je behoefte hebt aan een stevige lunch met een goede bite en geur.
In het originele recept Foe Yong Hai draait het gerecht om kippenei. In de vegan versie creëer je een vergelijkbare structuur met tofu. De saus is kruidig en niet te zoet. Geniet van deze zelfgemaakte fake-away!