30
jun
2025

Rava uttapam

Rava uttapam is een snel en makkelijk hartig pannenkoekje van griesmeel en yoghurt, belegd met groenten. Ideaal als voedzaam ontbijt of snelle lunch, heerlijk met chutney of gewoon zo.

Lees verder
door Key Tengeler
30
jun
2025

Sattu ladoo

Sattu ladoo is een traditionele Indiase lekkernij die vaak wordt gemaakt tijdens festivals zoals Makar Sankranti en Chhath Puja. Deze rijke, aromatische balletjes hebben een volle, nootachtige smaak en een zachte, kruimelige textuur. Ze zijn niet alleen een feestelijke traktatie, maar ook een voedzame energieboost. Perfect om te delen en van te genieten!

Lees verder
door Key Tengeler
30
jun
2025

Punjabi rajma masala

Zachte kidneybonen in een kruidige, romige tomatensaus – rajma masala is ultiem comfortfood. Het suddert lekker lang zodat alle smaken diep in de bonen trekken. Heerlijk met geurende jeera rijst of gewoon een lepel rechtstreeks uit de pan!

Lees verder
door Key Tengeler
18
mei
2025

Kruidige zuurkoolschotel met yacon

Bij dit recept worden zure, zoete en zoute smaken gecombineerd tot een kruidig en fris gerecht. Yacon (appelwortel) is bij de groentespecialist te koop. Als je het niet kunt vinden, kun je friszure appels gebruiken.

Lees verder
door Key Tengeler
18
mei
2025

Gele borrelplank

Een gezellige middag of avond met vrienden of familie wordt nog gezelliger met een goede borrelplank. Wat dacht je van deze speciale gele editie?

Lees verder
door Key Tengeler
18
mei
2025

Kleurrijke vegan borrelplank

Een gezellige middag of avond met vrienden of familie wordt nog gezelliger met een goede borrelplank. Kies uit de ingrediëntenlijst een aantal items die jou lekker lijken uit de verschillende categorieën. Voor veel dingen geldt dat je ze zowel zelf kunt maken als kant-en-klaar kunt kopen. Je bepaalt dus zelf hoeveel tijd en moeite je erin steekt.

Lees verder
door Key Tengeler
18
mei
2025

Twee soorten wraprolletjes

Wraprolletjes zijn een ideaal borrelhapje. Er zijn veel varianten te verzinnen en ze zijn snel gemaakt. Bovendien zien ze er mooi uit!

Lees verder
door Key Tengeler
14
apr
2025

Tropische zuurkool

Hoewel zuurkool een gerecht is dat van oudsher vaak in Oost-Europa gegeten wordt, is het ook een traditioneel gerecht in Suriname. Het wordt daar niet in een stamppot gegeten, maar opgediend met rijst. Dit tropische gerecht met specerijen, Sjoerkoro, is aangepast tot een veganistische versie.

Lees verder
door Key Tengeler
10
feb
2025

Rodekoolsoep

Dit is een soep met een bijzonder kleurtje en een gezonde bite. Rode kool is goed voor je immuunsysteem, het is een rijke bron aan vezels en bevat veel vitamine C en vitamine K.

Lees verder
door Key Tengeler
10
feb
2025

Broodje gerookte tofu met kimchi

Zin in een stevige boterham die je smaakpapillen prikkelt? Dit broodje is perfect als je behoefte hebt aan een stevige lunch met een goede bite en geur.

Lees verder
door Key Tengeler
10
feb
2025

Vegan Foe Yong Hai

In het originele recept Foe Yong Hai draait het gerecht om kippenei. In de vegan versie creëer je een vergelijkbare structuur met tofu. De saus is kruidig en niet te zoet. Geniet van deze zelfgemaakte fake-away!

Lees verder
door Key Tengeler