Pêche melba-smoothiebowl
Geniet van deze combinatie van een klassiek dessert en een voedzaam en lekker ontbijt met perzik en framboos.
Geniet van deze combinatie van een klassiek dessert en een voedzaam en lekker ontbijt met perzik en framboos.
Dit is een soep met een bijzonder kleurtje en een gezonde bite. Rode kool is goed voor je immuunsysteem, het is een rijke bron aan vezels en bevat veel vitamine C en vitamine K.
Zin in een stevige boterham die je smaakpapillen prikkelt? Dit broodje is perfect als je behoefte hebt aan een stevige lunch met een goede bite en geur.
In het originele recept Foe Yong Hai draait het gerecht om kippenei. In de vegan versie creëer je een vergelijkbare structuur met tofu. De saus is kruidig en niet te zoet. Geniet van deze zelfgemaakte fake-away!
Ash (of asj) is een kruidenmengsel dat grotendeels uit gedroogde prei en spinazie bestaat. Je kunt het meestal vinden bij toko’s met Arabische producten. Het speelt de hoofdrol in deze gebonden soep, die heerlijk comfortabel is op een regenachtige dag. Lekker met Libanees platbrood of een frisse salade.
Door gnocchi te bakken krijg je een heel andere bite en heb je heel veel leuke mogelijkheden om het te serveren. Deze variatie met een zelfgemaakte pesto en witlof-bietensalade zal je verrassen! Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Crisp.
Voor deze taart heb je slechts 5 ingrediënten nodig en een springvorm met een diameter van circa 16-18 cm. En wat geduld, want hij moet een nachtje in de koelkast opstijven. Makkelijk en lekker zomers!
In Amerika is het eten van “kale” superhip omdat het zo’n superfood is. In Nederland eten we boerenkool vooral in de stamppot. Maar rauw is boerenkool ook heel lekker! Dit lunchrecept zet je binnen 10 minuten op tafel.
Dit gerecht is afkomstig uit Wales: warme kaassaus geserveerd op geroosterd brood. De saus wordt verrijkt met verschillende kruiden en specerijen. Het is een lekker en eenvoudig te maken gerecht dat het beste met geroosterd zuurdesem brood geserveerd kan worden.
Met deze simpele roerbakbasis kun je eindeloos variëren. Spruitjes, champignons en zoete aardappel zorgen voor een lekkere vulling, jouw kruiden doen de rest!
Deze zoete variant op overnight oats is zowel lekker als ontbijt als als toetje. Een beetje vreemd? Probeer maar eens!
Deze bonensoep geeft de Italiaanse keuken een pittige twist. Het is een heerlijke, voedende soep met verrassende smaken.
Kichari is het basisgerecht voor vasten en het reinigen van het lichaam binnen de leer van Ayurveda. Het heeft een zachte smaak en is weldadig en toch licht verteerbaar. Zeer geschikt om een kuur mee te doen.
Deze met pindakaas gevulde en met chocolade omhulde dadels geven je een flinke energieboost. Een heerlijke snack voor bij koffie of thee!
Divine Doogh (spreek uit: ‘doeg’) is een verfrissende traditionele Perzische yoghurtdrank. In Iran kan het loeiend heet worden in de zomer, tegen de 50 graden Celsius is dan normaal. Bij veel volwassenen en kinderen is dit drankje dan ook heel geliefd. Ook bij de Nederlandse zomerse dagen is doogh lekker en weer eens iets anders dan frisdrank. Dit drankje is lekker bij gekruid eten.