Vegan peppadews
Vaak kun je gevulde peppadew kant-en-klaar kopen, maar dan is de vulling niet vegan. Goed nieuws: je maakt deze gevulde pepertjes makkelijk zelf!
Vaak kun je gevulde peppadew kant-en-klaar kopen, maar dan is de vulling niet vegan. Goed nieuws: je maakt deze gevulde pepertjes makkelijk zelf!
Door de combinatie van licht verteerbare groenten met kikkererwten en bulgur is deze soep voedzaam, maar niet zwaar. De oosterse kruiden geven de soep een licht zoetje. Een soep waar je echt van opknapt na een inspannende dag!
Op de markt zie je weleens langwerpige witte wortels van wel 50 cm liggen. Dit is de broer van de bekende roze radijs, genaamd rettich (ook wel ‘zomerrammenas’ of ‘daikon’). Rettich kun je net als radijs rauw eten en past dus perfect in een salade. Rettich is in het voorjaar en het begin van de zomer verkrijgbaar.
Aardappelen zijn alledaags eten in Nederland. In plaats van de gebruikelijke gekookte aardappelen met jus vormen deze gebakken aardappelen met knoflook en rozemarijn een heerlijke afwisseling. Goed te combineren met groenten zoals peultjes, een vleesvervanger en een romige saus. Zo krijgt een heel gewoon Nederlands gerecht een Frans tintje.
Een chocoladecake, maar dan een tikje gezonder. Er zit zelfs een verborgen groente in die je niet proeft. Wel maakt de courgette de cake smeuïg, zodat er geen boter of olie nodig is. De cake is glutenvrij, mits er gecertificeerd glutenvrij havermeel gebruikt wordt.
Rucola is makkelijk te kweken in de moestuin én makkelijk te verwerken tot pesto. Rucolapesto is lekker als pastasaus, saladedressing of op een tosti. Daarnaast kun je het als smaakmaker gebruiken bij gebakken gnocchi of aardappels.
Een traybake is een makkelijk te maken gerecht: je knikkert de ingrediënten op een bakplaat met wat olie, zout en peper en zet deze in de oven tot alles gaar is. In deze variant worden zoete groenten gecombineerd met de hartige smaak van pesto. Weinig werk, veel smaak!
Rava uttapam is een snel en makkelijk hartig pannenkoekje van griesmeel en yoghurt, belegd met groenten. Ideaal als voedzaam ontbijt of snelle lunch, heerlijk met chutney of gewoon zo.
Sattu ladoo is een traditionele Indiase lekkernij die vaak wordt gemaakt tijdens festivals zoals Makar Sankranti en Chhath Puja. Deze rijke, aromatische balletjes hebben een volle, nootachtige smaak en een zachte, kruimelige textuur. Ze zijn niet alleen een feestelijke traktatie, maar ook een voedzame energieboost. Perfect om te delen en van te genieten!
Zachte kidneybonen in een kruidige, romige tomatensaus – rajma masala is ultiem comfortfood. Het suddert lekker lang zodat alle smaken diep in de bonen trekken. Heerlijk met geurende jeera rijst of gewoon een lepel rechtstreeks uit de pan!
Bij dit recept worden zure, zoete en zoute smaken gecombineerd tot een kruidig en fris gerecht. Yacon (appelwortel) is bij de groentespecialist te koop. Als je het niet kunt vinden, kun je friszure appels gebruiken.
Een heerlijke, warme pastaschotel om uit een kommetje te eten tijdens koude dagen. De zachte smaak van knolselderij maakt het gerecht onverwacht romig.
Een gezellige middag of avond met vrienden of familie wordt nog gezelliger met een goede borrelplank. Wat dacht je van deze speciale gele editie?
Een gezellige middag of avond met vrienden of familie wordt nog gezelliger met een goede borrelplank. Kies uit de ingrediëntenlijst een aantal items die jou lekker lijken uit de verschillende categorieën. Voor veel dingen geldt dat je ze zowel zelf kunt maken als kant-en-klaar kunt kopen. Je bepaalt dus zelf hoeveel tijd en moeite je erin steekt.
Wraprolletjes zijn een ideaal borrelhapje. Er zijn veel varianten te verzinnen en ze zijn snel gemaakt. Bovendien zien ze er mooi uit!