18
mei
2025

Kruidige zuurkoolschotel met yacon

Bij dit recept worden zure, zoete en zoute smaken gecombineerd tot een kruidig en fris gerecht. Yacon (appelwortel) is bij de groentespecialist te koop. Als je het niet kunt vinden, kun je friszure appels gebruiken.

Lees verder
door Key Tengeler
18
mei
2025

Gele borrelplank

Een gezellige middag of avond met vrienden of familie wordt nog gezelliger met een goede borrelplank. Wat dacht je van deze speciale gele editie?

Lees verder
door Key Tengeler
18
mei
2025

Kleurrijke vegan borrelplank

Een gezellige middag of avond met vrienden of familie wordt nog gezelliger met een goede borrelplank. Kies uit de ingrediëntenlijst een aantal items die jou lekker lijken uit de verschillende categorieën. Voor veel dingen geldt dat je ze zowel zelf kunt maken als kant-en-klaar kunt kopen. Je bepaalt dus zelf hoeveel tijd en moeite je erin steekt.

Lees verder
door Key Tengeler
18
mei
2025

Twee soorten wraprolletjes

Wraprolletjes zijn een ideaal borrelhapje. Er zijn veel varianten te verzinnen en ze zijn snel gemaakt. Bovendien zien ze er mooi uit!

Lees verder
door Key Tengeler
14
apr
2025

Tropische zuurkool

Hoewel zuurkool een gerecht is dat van oudsher vaak in Oost-Europa gegeten wordt, is het ook een traditioneel gerecht in Suriname. Het wordt daar niet in een stamppot gegeten, maar opgediend met rijst. Dit tropische gerecht met specerijen, Sjoerkoro, is aangepast tot een veganistische versie.

Lees verder
door Key Tengeler
10
feb
2025

Rodekoolsoep

Dit is een soep met een bijzonder kleurtje en een gezonde bite. Rode kool is goed voor je immuunsysteem, het is een rijke bron aan vezels en bevat veel vitamine C en vitamine K.

Lees verder
door Key Tengeler
10
feb
2025

Broodje gerookte tofu met kimchi

Zin in een stevige boterham die je smaakpapillen prikkelt? Dit broodje is perfect als je behoefte hebt aan een stevige lunch met een goede bite en geur.

Lees verder
door Key Tengeler
10
feb
2025

Vegan Foe Yong Hai

In het originele recept Foe Yong Hai draait het gerecht om kippenei. In de vegan versie creëer je een vergelijkbare structuur met tofu. De saus is kruidig en niet te zoet. Geniet van deze zelfgemaakte fake-away!

Lees verder
door Key Tengeler
2
dec
2024

Koerdische ash

Ash (of asj) is een kruidenmengsel dat grotendeels uit gedroogde prei en spinazie bestaat. Je kunt het meestal vinden bij toko’s met Arabische producten. Het speelt de hoofdrol in deze gebonden soep, die heerlijk comfortabel is op een regenachtige dag. Lekker met Libanees platbrood of een frisse salade.

Lees verder
door Key Tengeler
2
dec
2024

Gebakken gnocchi met bietensalade en waterkerspesto

Door gnocchi te bakken krijg je een heel andere bite en heb je heel veel leuke mogelijkheden om het te serveren. Deze variatie met een zelfgemaakte pesto en witlof-bietensalade zal je verrassen! Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Crisp.

Lees verder
door Key Tengeler
2
dec
2024

Vruchtenyoghurttaart

Voor deze taart heb je slechts 5 ingrediënten nodig en een springvorm met een diameter van circa 16-18 cm. En wat geduld, want hij moet een nachtje in de koelkast opstijven. Makkelijk en lekker zomers!

Lees verder
door Key Tengeler