Mijn favo vegan hotspots

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: vegan restaurants en lunchrooms. Een heerlijke ontwikkeling. Want hoe leuk is het om nieuwe dingen te ontdekken én jezelf af en toe lekker te verwennen? Zeker als je deelneemt aan de VeganChallenge! In deze blog zet ik mijn favorieten voor je op een rij.

  1. Den Haag: FOAM

Als familie of vrienden langskomen in mijn thuisstad Den Haag, introduceer ik ze altijd graag bij Foam. Bij Foam kun je terecht voor heerlijke wisselende lunchgerechten, koffie met je favoriete plantaardige melk en de allerlekkerste vegan taartjes. In de zomer lekker buiten op het terras of in de achtertuin en bij kouder weer, lekker warm binnen. Van Foam word ik altijd blij!

  1. Rotterdam: Backyard

Laatst ontdekte ik een nieuw pareltje in het immer bruisende Rotterdam: Backyard. De kaart is hier in de basis veganistisch en tegen een meerprijs kan vlees, vis of kaas bijbesteld worden. Een goede optie dus als je met een gemixt gezelschap bent! Je kunt bij Backyard zowel overdag als ’s avonds terecht en de sharing platters zijn echt een aanrader. De Indiase variant was in ieder geval genieten. Een mooie aanwinst voor Rotterdam! 

  1. Delft: Wildgroei

In het hart van Delft, met uitzicht op de kerk, zit een vegetarisch / veganistische lunchroom genaamd Wildgroei. Een heerlijke plek waar je je direct thuis voelt. Het is alsof je koffie drinkt in je eigen huiskamer, maar dan buiten de deur. De lieve oprichtsters, moeder en dochter, adviseren je graag. Je kunt hier terecht voor lunch, koffie en heerlijke baksels. Ga het proeven!

 

  1. Utrecht: Gys

Gys is een perfecte plek om heen te gaan als je met niet-vega(n)’s op stap bent. Dit biologische restaurantje biedt zowel vega(n) als vleeskeuze en is dus mooi voor gemixt gezelschap. Gys heeft twee vestigingen in Utrecht en had daarnaast een vestiging in Rotterdam. De laatste is helaas gesloten, maar ik ben blij dat ze in Utrecht nog gewoon open zijn. Want wat kun je hier heerlijk eten! Ga bijvoorbeeld voor de vegan kapsalon en een saté van seitan. Of een heerlijke maaltijdsoep. En vergeet de taart als toetje niet!

  1. Arnhem: Konijnenvoer

Ik ben zelf opgegroeid in de omgeving van Arnhem (in Dieren, echt waar, geen grap) en ging vaak naar Arnhem om te winkelen. Ik vond het nooit zo’n hele aantrekkelijke stad, maar wat is er veel veranderd de afgelopen jaren! Ook hier duiken steeds meer vegan hotspots op, zoals Konijnenvoer. Dit leuke vegan restaurant is een grote hit. Begonnen als pop-up restaurant, hebben ze nu hun eigen vaste locatie met verrassende maaltijden.

Dit waren mijn favo vegan hotspots. Wat zijn jouw favo vegan hotspots?

Tags:

Het liefst sta ik de hele dag in de keuken. Ik wil graag laten zien dat vegan eten en duurzaam leven niet moeilijk hoeft te zijn. Laten we de wereld samen mooier maken. Meer blogs lezen…

Annemiek

Blogger