Maak je eigen vegan “parmezaan”

Voormalig VeganChallenge coördinator Marieke deelt een gouden tip voor een makkelijk alternatief voor ‘Parmezaan’.

Veel mensen vragen mij “maar hoe kan je zonder kaas?!”. Eigenlijk kost het me niet zo veel moeite, omdat ik inmiddels heerlijke vervangers heb gevonden. Als ik pasta of gnocchi eet, moet daar moet eigenlijk Parmezaanse kaas over. Daar heb ik iets voor gevonden! Namelijk een strooisel op basis van noten en edelgistvlokken.

Hoe maak je het? Heel simpel! Doe 1 cup noten (paranoten, cashewnoten of walnoten) in de keukenmachine met zout (ongeveer een kwart theelepel), een eetlepel edelgistvlokken en een kneepje citroensap. Als het fijn genoeg is verkruimeld (niet te!) uitspreiden op een bakplaat met bakpapier. In de oven van 160 graden voor ongeveer 40 minuten. Schep het wel even iedere 10 minuten om. Je kunt deze vegan parmezaan goed in een afgesloten potje in de koelkast.
Het is trouwens ook heel lekker over groente!

Kijk hier eens voor meer tips voor kaasvervangers.