Leven op kant-en-klaarmaaltijden

Voor veel mensen is een van de argumenten om vooral niet vegan te eten: het gemak… Je kan als vegan nu eenmaal lastiger buiten de deur eten en kant-en-klaarmaaltijden zijn schaars. Maar is dat eigenlijk zo? Jetske nam de proef op de som en ging een dag lang leven op kant-en-klaarmaaltijden.

Ontbijt, lunch, avond

Haar challenge begon meteen lastig, ze moest namelijk een kant-en-klaar ontbijt vinden. Natuurlijk had ze een bak soja yoghurt en wat havermout kunnen mixen. Daaraan hoef je niet zoveel te doen, maar ze vond dit niet bepaald kant-en-klaar.

Jetske weet bijvoorbeeld dat je bij de AH to go (no spon) yoghurt met muesli in een bakje hebt zitten. Deze yoghurt is echter niet vegan en dus moest ze iets anders bedenken.

Ekoplaza

Ze besloot naar de Ekoplaza te gaan, waar ze meer opties verwachte. Helaas bleek dat voor het ontbijt echter niet het geval. Jetske is wel dertig keer de winkel rondgelopen voordat ze uiteindelijk een beslissing maakte. Ze was ernstig aan het twijfelen tussen brood en yoghurt en hoopte nog ergens een kant- en-klaar vegan ontbijtpakketje te vinden.

Macro’s

Jetske doet nu al een tijdje gekke challenges. en hoewel ze geen macro’s meer bijhoudt, lijkt het haar toch altijd leuk om dit te weten bij de challenges. Ze is namelijk wel heel benieuwd hoeveel ze nu eigenlijk heeft gegeten. Maar vooral ook of ze voldoende aan haar vitamines en minerale is gekomen. En niet alleen Jetske, maar ook jullie vinden het interessant om dit te zien. Om mensen die te maken hebben (gehad) met een eetstoornis niet te triggeren, heeft Jetske besloten deze macro’s op haar Instagram te delen. Check haar ook zeker daar als je benieuwd bent wat deze dag haar allemaal heeft opgeleverd.

Tags:

Deze vegan fitgirl is opzoek naar de fitste versie van zichzelf en neemt jou daarin mee. Ze ruilt graag van eetdagboek met andere vegans en ontdekt toffe duurzame en vegan hotspots. Dit alles met een goeie dosis zelfspot. Meer blogs lezen…

Jetske

Blogger