Ik ben kunstenaar! En denk aan dier en milieu.

Ik word wakker en spring uit bed. De merrie wiebelt zacht, want dat doet ze als ik met twee benen tegelijk uit bed spring. Best hoog, goed oppassen, want ik heb de trap gisteren laten vallen. Goedemorgen! Wat nu? Ik zet thee voor mijn wifey en een sterke kop koffie voor mezelf. Van die oploskoffie, want een koffiezetapparaat werkt niet op 12V. Ik zwaai de deur open, knoop een spanband los en schuif mijn ezel zonder de ramen te raken naar buiten. Een doek, verf, kwasten, spuitbussen, nog wat meer rotzooi. Wat heb ik nog meer nodig?

Ik ben kunstenaar. Dat klinkt superromantisch, en dat is het ook! Alle dingen die je ooit hebt voorgesteld over het leven als kunstenaar. Allemaal waar. Ik woon in een camper, vandaag in Italië, morgen misschien in Griekenland. Wie weet. Mijn leven is de spreekwoordelijke biologisch afbreekbare shit!

Maar ik heb kwasten van kamelenhaar, ossengal in mijn spuitbussen, sepia van inktvisseninkt, botten in mijn zwarte verf. Fak! Wat nu?

Wat is kunst?

Soms maak ik grapjes, dit was er één. Van mij krijg je zeker geen betogen over wat kunst is, bepaal dat lekker zelf. Ik heb überhaupt het geduld niet om uitgebreid te oreren in dit soort oeverloze discussies.

Ik moet ook door, ik heb nog een paar opdrachten liggen en die camper kleurt zichzelf niet in. Wat ik wel nog even voor jullie wil doen, is vertellen dat er inderdaad veel dierlijke producten worden gebruikt in art-supplies. Daar moet je dus op letten. Want dit is niet chill voor dier en milieu.

Makkie uit te zoeken

Het is vrij makkelijk om spullen te vinden die niet op dieren worden getest, of waar geen dierlijke producten in verwerkt worden. Google weet veel en de echte verfhandelaren vertellen graag over wat zij verkopen. Kleine tip: Ironlak heeft een lijn met spuitbussen op waterbasis die gegarandeerd geen dierlijke producten bevat. Grote tip: Gebruik die spuitbussen niet buiten als het regent.

Let er gewoon op. Ik doe het ook en het is simpel. Moet wel stellen dat het in het buitenland net even moeilijker is dan in Nederland om aan de spullen te komen die ik nodig heb. Maar ik doe mijn best. Je kunt natuurlijk ook met kleine stappen beginnen om een beetje verantwoordelijker met je kunst om te gaan. Het allerallermakkelijkst is om te beginnen met het op de juiste plek weggooien van je spullen. Het blijven natuurlijk chemicaliën.

Aight, ik ben weg. Succes ermee!

Wil je zien hoe mijn rijdende huis transformeert of gewoon weten wat ik dan voor toffe dingen maak? Check mijn website en volg me hier.

Tags:

Meer blogs lezen…

Gastblogger

Blogger